Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bishara Morad debuterar i Melodifestivalen med bidraget "On my own", skriven av förra årets vinnare Benjamin Ingrosso.

Från skolmatsal till Melodifestival

Bisharas största gig hittills hölls i en skolmatsal – på lördag uppträder han för miljoner tittare i SVT. Han är en av Melodifestivalens förhandsfavoriter, men vill mer än att vinna.

Han är debutant i Melodifestivalen – men trots att Bishara Morad aldrig har stått på en riktig scen tidigare så har hundratusentals personer sett honom sjunga på sociala medier.

Där upptäcktes han av Laila Bagge, som presenterade honom för den tidigare vinnaren Benjamin Ingrosso. Nu står Ingrosso med som en av låtskrivarna till 16-åringens kärleksballad "On my own".

Även om Bishara nämns som en av förhandsfavoriterna hos spelbolagen tar han det själv lugnt med spekulationerna.

- Det är kul att folk tror på mig, men vi får se, säger han.

Tänker inte på vinst

Veteranen Ann-Louise Hanson är tillbaka i Melodifestivalen med bidraget "Kärleken finns kvar", som är tillägnat vännen Barbro "Lill-Babs" Svensson.

- Det känns fantastiskt speciellt när det är en låt som handlar om det den gör, en låt som alla kan ta till sig, alla som har mist en vän, säger hon.

Första gången Ann-Louise Hanson var med i tävlingen var 1963 och mycket har hänt sedan dess. Svartvit tv och orkester med tillhörande dirigent är ett minne blott, men Hanson hänger med i svängarna.

- Ni kommer att få se hela mig, i en snygg outfit, sjungandes, säger 74-åringen.

Trots sina 14 tidigare bidrag har Ann-Louise Hanson inte vunnit en enda gång – men vinstchanserna är ingenting hon har hakat upp sig på.

- Jag tänker inte i de banorna alls, jag tycker bara att det ska bli väldigt roligt att framföra en bra låt som hela svenska folket ska få ta del av, säger hon.

Kör från Washington

Den största förhandsfavoriten i deltävling fyra är John Lundvik. Han slog igenom som artist i Melodifestivalen 2018, men har länge varit en del av musikbranschen som låtskrivare.

Förra årets "My turn" räckte till en tredjeplats i hela tävlingen – den här gången uppträder han med "Too late for love" och har kallat in förstärkning från andra sidan Atlanten.

- Jag har lyckan att ha med mig en fantastiskt kör från Washington, det känns fantastiskt att få dela scen med dem, säger John Lundvik.

TT: Du är en av tävlingens förhandsfavoriter, hur ser du på det?

- Nu fick jag reda på det genom dig, jag har försökt att inte titta på det där så mycket. Jag ska upp och göra det jag brinner för mest och jag hoppas att det räcker. Jag vill så gärna till final, säger han.

TT: Hur viktigt är det för dig att vinna?

- Viktigt skulle jag inte säga att det är, men det skulle vara fruktansvärt roligt, säger John Lundvik.