Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från Munkebäck till Oscarsgalan

På dagarna sitter han i kassan på Ica Kvantum i Munkebäck. På nätterna spelar han in musik på Brewhouse i Göteborg. I natt hördes en av Christoffer Franzéns låtar under Oscarsgalan. - Det är så stort att det är svårt att ta in, säger han.

För en tid sedan blev Christoffer Franzén kontaktad av sitt amerikanska skivbolag. Google hade visat intresse för att använda en av hans låtar för ett reklaminslag under Oscarsgalans röda mattan-sändning. Först trodde han att inslaget bara skulle sändas i USA, men för ett par dagar sedan fick han beskedet att det även skulle sändas internationellt. I natt såg han det själv hemma i tv-soffan.

- Det känns helt sjukt, jag vet inte hur många miljoner som har sett det världen över. För mig som helt okänd känns det såklart fantastiskt att bli spelad på ett av de största evenemangen i världen. Det ringde släktingar från Danmark och berättade att de hade hört låten, säger Christoffer Franzén.

Låten, The March, kommer från Christoffer Franzéns soloprojekt Lights & Motion. Precis som all annan musik han producerat är den inspelad under långa nätter på Brewhouse i Göteborg.

- Jag jobbar på dagarna och skriver musik på nätterna. Efter jobbet går jag direkt till studion och spelar till fyra, fem på morgonen. Sen går jag hem och sover, säger han.

Christoffer Franzéns låtar har också använts i andra tv-produktioner. På MTV har hans musik använts i tv-serien Teen Moms och på tv-kanalen NBC har den tonsatt trailern till den nya serien The new normal.

- Det ger kraft till att fortsätta köra. Jag menar, folk man känner skaffar sig utbildningar medan jag sitter och skriver musik om nätterna. Det är ett väldigt skönt kvitto och en dunk i ryggen, säger Christoffer Franzén.

Vilken ersättning Christoffer Franzén kommer att få i stimpengar och royalties vet han ännu inte. Han är mest glad för att musiken har fått spridning.

- Men jag köpte precis en gitarr för tretton tusen, så visst känns det skönt att musiken ger lite pengar också.