Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/23

Från megakändis - till nykomling

"Det här är den vackraste kvällen på Liseberg på hela sommaren" säger Lotta Engberg till publiken strax innan programmet börjar. Och det är alldeles sant, en liten stund åtminstone.

Lotta har haft otur med mörka moln och regn den här sommaren, men till en början är vädret inget annat än utmärkt.

En annan sak som sticker ut redan från början den här kvällen är mixen – från megakändis till nykomling. Michael Bolton, Lisa Ajax, Oscar Zia, Marit Bergman och Nadja Evelina.

Oscar Zia är först ut och äger publiken direkt. Men så är han ju ett proffs rakt igenom också. Backad av lika proffsiga dansare får han Liseberg att dansa.

Samma sak gäller, föga förvånande, för Lisa Ajax som sjunger senaste singeln Give me that. Hon levererar och hon gör det bra.

Marit Bergman sjunger sin Dansa mamma, den är en liten pärla. Men just när publiken börjar vifta på armarna så börjar det regna. Det är svårt att inte känna en enorm besvikelse, för publiken och för Lotta - som verkligen förtjänar en kväll utan nederbörd.

Och så kungen av soft rock, Michael Bolton. "På något sätt var det som att rösten bara drog mig framåt" säger Lotta om första gången hon hörde honom. Det är väl lite det som är hans grej.

Han sjunger When a man loves a woman. Det är kärlek och det är trevligt, gemytligt och allt däremellan. Så klart – vem hade kunnat tro något annat?

Kanske lite väl småputtrigt för den som inte förknippar låten med forna hångel. Lite som en tur i Kållerado. Stabilt, spridda skurar av mys men ingen riktig fart. En kung, ja. Men likväl av den mjuka rocken. Tur att Lotta är rivig nog för bägge två, innan man vet ordet av är det dags för allsång till Vill ha dig.

Nadja Evelina, den färskaste artisten i skaran, imponerar. Hennes Finast utan filter får en att minnas Joakim Hillsons Vacker utan spackel - fast utan den där pekpinnen att man sabbar ju mer man kladdar. Att det är första gången hon är med i tv märks knappast.

Och lagom till Från och med du, Nadja Evelinas allsång, spricker himlen upp igen. Dropparna verkar inte ha stört publiken nämnvärt, den håller igång hela vägen. Det kan inte vara annat än ett gott betyg för kvällen.