Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
- Fotboll och musik är mina två stora passioner, säger Carl-Oscar "Ossen" Andersson.

Fotbollsproffset som blev musiker

Carl-Oscar "Ossen" Andersson, 24, är numera musiker på heltid. Men han har ett förflutet som före detta allsvensk fotbollsspelare och Islandsproffs.

Du gick från Gais till Falkenberg sedan New York Cosmos och Knattspyrnufelag i Fjardabyggdar på isländska östkusten. Varför Island?

- Säsongen var slut i New York. Jag hade kontakt med en agent som erbjöd ett kontrakt på Island. Jag fick tre timmar på mig att besluta mig, innan transferfönstret stängde. Det var väldigt roligt. Regnigt men inte så kallt som man skulle kunna tro.

Vad var det bästa som hände under ditt fotbollsliv?

- Att gå upp med Falkenberg från Superettan 2013 och sedan spela i Allsvenskan.

Men sport är inte det enda du sysslat med?

- Redan som sjuåring var jag med i Småstjärnorna på TV 4. Jag har skrivit låtar och spelat gitarr, piano och trummor sedan jag var liten.

Och efter Island började du jobba med musik på heltid?

- Ja, jag och kompisen Jonathan Larsson har startat en ljudproduktionsstudio där vi gör radiojinglar och annat. Sedan har vi bandet I am Nova. Jag har skrivit låtar och vi är ute och spelar en hel del. Jag har också skrivit musik till #Revyn 2.0. på Lisebergsteatern, där min mamma Annika Andersson är med. Efter det har det kommit in flera erbjudanden om att tonsätta.

Vad händer närmast?

- Snart släpper vi en ny låt och en video och i höst kommer ytterligare musik.

Har du släppt sporten?

- Nej, fotboll och musik är mina två stora passioner. Jag har genomgått en fot-operation i sommar, men annars spelar jag futsal (en variant av fotboll som spelas på en mindre spelyta med färre utespelare) i Gais.