Följ samtalen i GP:s monter på Bokmässan – torsdag

Bokmässan är tillbaka i fysisk form. Och så även Göteborgs-Posten. Torsdag till söndag hålls spännande debatter och intervjuer i GP:s monter. Klockan 11.30 på fredag återvänder vi med nya, intressanta samtal.

ANNONS

Från klockan 11.30 på fredag kan ni på nytt följa vår direktrapport från GP:s monter här nedan. För besökaren på plats finns montern en trappa upp i G01:25, G01:28, G01:29 på Svenska mässan.

Tider att ha koll på under torsdagen:

Den manliga litteraturen

Andrés Stoopendaal, Victoria Greve. Moderator: Björn Werner. Tid: Torsdag 12.00

Den kvinnliga debutanten har gått från efterlängtad frisk fläkt till uttjatad kliché. Nu ropar bokbranschen efter böcker skrivna av män – om män. Den stora frågan är bara – vad är egentligen ett manligt skrivande? Författaren Andrés Stoopendaal diskuterar med Victoria Greve, redaktör på SvD och GP:s Björn Werner.

Ett decennium med identitetspolitik

Tobias Hübinette i samtal med Adam Cwejman. Tid: Torsdag 12.30

Diskussioner som rör identitet, ras, etnicitet och härkomst har med ojämna mellanrum dominerat den offentliga debatten. Tobias Hübinette har följt frågorna på nära håll och diskuterar med Adam Cwejman om vad vi kan lära oss av den här epoken i Sverige.

Rik på böcker – att tjäna pengar på sitt skrivande

Jens Liljestrand, Hanna Johansson. Moderator: Björn Werner. Tid: Torsdag 13.00

Få pratar om den, men många författaren när den: drömmen om att kunna försörja sig på sina böcker. Eller ännu bättre – att bli rik på dem. Men hur realistiskt är det? Och hur ska man i så fall göra? GP:s Björn Werner frågar ut författarna Jens Liljestrand och Hanna Johansson.

Fältstudier i ukrainsk feminism

Oksana Zabuzjko intervjuas av Sanna Samuelsson. Tid: Torsdag 14.00

Oksana Zabuzjko är ukrainsk författare och viceordförande i ukrainska PEN. Hennes bok ”Fältstudier i ukrainskt sex” blev en succé när den kom ut 2006. Nu ges den ut på nytt på svenska. Hör henne diskutera kriget och ukrainsk feminism med GP:s Sanna Samuelsson.

Kultursidans navelskåderi

Victor Malm, Åsa Linderborg. Moderator: Björn Werner. Tid: Torsdag 14.30

En betydande del av kultursidornas debatter ägnas åt att diskutera vad kultursidor egentligen ska ägna sig åt. Hur blev det så? Och är det ett problem? Expressens Victor Malm diskuterar med författaren Åsa Linderborg och GP:s Björn Werner.

Den unga kultursidan

Essy Klingberg och Gabriel Zetterström. Moderator: Nina Morby. Tid: Torsdag 15.30

En ny generation, födda under sent 1990-tal, tar plats på kultursidorna. GP:s Nina Morby pratar med Essy Klingberg (SvD) och Gabriel Zetterström (Sydsvenskan) om vad en kultursida bör vara i dag.

Se hela GP:s program på Bokmässan här:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS