FO&O svedda av eld på genrepet

Inför genrepet hade pojkbandet FO&O planerat in en ny pyroeffekt som skulle flamma upp i sista refrängen. Men någonting gick fel och det riskerade att bli farligt för ungdomarna. – Hoppas att de inte tar bort det, säger Omar Rudberg.

ANNONS
|

Allting verkade fungera alldeles utmärkt för FO&O på fredagens stora genrep av Mellofinalen, i alla fall från publikens synvinkel. Men efteråt berättar Oscar Enestad, Felix Sandman och Omar Rudberg för GP att det riskerade gå riktigt snett.

– På ett ställe var det pyro som vi planerade in i går, och som vi inte hade koll på alls i dag. Vi hade glömt bort det, säger Oscar.

Kände elden

De nya eldflammorna hade planerats in till den sista refrängen, och tanken var att killarna iFO&Oskulle springa förbi dem på säkert avstånd.

– Elden var verkligen hur nära som helst. Just där Felix stod smällde det, jag kände värmen när jag sprang förbi.

ANNONS

Omar är orolig för att SVT ska ta bort den nya effekten av säkerhetsskäl.

– Det var det första som jag tänkte på. Förhoppningsvis blir de inte sura och gör det, säger han

Finns det risk för det?

– Nä, säger Oscar, det måste få vara kvar. Vi ska bara se till komma ihåg det.

Förutom den bortglömda pyron tycker FO&O att framförandet gick väldigt bra.

– Man kände det i kroppen att det var internationell jury i kväll. Men vi gillar när det blir allvar, säger Felix.

Nya volten satt

OchFO&O:snya volt i numret som det varit snack om på sistone? Den satt helt felfritt. Inte för att de behövde sådan akrobatisk grannlåt. Fo&o är redan favoriter hos en av Schlagersveriges starkaste grupper: Barnen. Överallt i publiken sågs småttingar forma händerna till hjärtan, och många mobiltelefoner fick nog sina hårddiskar överfulla av alla bilder som togs under kvällen på de tre flickidolerna.

– Det såg bra ut va? Ibland när jag är lite extra trött måste Oscar ta i mer, men han känner det i sådana fall. Det är ett samarbete, säger Felix.

ANNONS