Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera personer kan vittna mot Kronér

Den tidigare praktikant på SVT som polisanmält programledaren Lasse Kronér för sexuellt utnyttjande har enligt polisanmälan sex vittnen som kan styrka hennes berättelse. Detta uppger Expressen på måndagen.

I fredags polisanmälde den kvinnliga före detta praktikanten Lasse Kronér efter att den profilerade SVT-medarbetaren under året 2012 ska ha skickat opassande sms till henne. Enligt polisanmälan, som Expressen tagit del av och publicerat, rubriceras brottet som "grovt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning".

Läs mer: Lasse Kronér polisanmäld för sexuellt utnyttjande

I anmälan framkommer att den nu 28-åriga kvinnan har sex personer uppsatta som vittnen. Dessa ska alltså kunna styrka hennes historia och eventuellt vittna mot Lasse Kronér, som även anklagas för att ha skickat oönskade sms till ännu en kvinna.

Åklagarmyndigheten har ännu inte beslutat om någon förundersökning ska inledas i ärendet. På SVT finns inga beslut tagna om Lasse Kronérs populära fredagsunderhållning Dobidoo ska plockas ur tablån eller inte.

– Vi avvaktar polisutredning, och vi kommer skynda varsamt fram i det här. Vi tycker att det är viktigt att det blir rätt. Vi har inga besked, säger Camilla Hagert, presschef på SVT, till Expressen.

Inga planer på att ställa in Dobidoo 

När GP når Christina Hill, programansvarig på SVT, ger hon ett liknande besked. Hon berättar att några diskussioner om Dobidoo inte pågår.

– Vi inväntar vad polisen har att säga. Men några planer på att ställa in programmet, det har vi inte, säger hon.