Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

"Imperator: Rome" är Paradox senaste tillskott till strategispelsbiblioteket. I titeln, som släpps nästa år, får spelaren ta kontroll över det växande romerska riket.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera nya Paradox-spel

Svenska spelföretaget Paradox håller just nu mässa i Stockholm. I samband med det passar utvecklarna på att presentera två kommande titlar och ett par expansioner.

Det egenutvecklade "Imperator: Rome" ska ta spelarna tillbaka till Romarrikets begynnelse. Strategispelet är inte studions första, Paradox har gjort sig känd som utvecklare av ett flertal historiska strategispel med "Europa universalis", "Crusader kings" och "Hearts of iron"-serierna. Alla tre spelserierna har nya expansioner att vänta.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Europa universalis" kommer att få "Dharma" senare i år – en expansion som sätter Indien i fokus förutom att erbjuda fler möjligheter för fredliga förhandlingar nationer emellan.

"Crusader kings" får "Holy fury", och som titeln antyder är det heligt krig som gäller. Korstågen ska vinnas, eller slås tillbaka, beroende på vilken sida av konflikten spelarna tar. Även den expansionen dyker upp senare i år.

"Man the guns" heter expansionen till "Hearts of iron". Här är det marina strider som gäller. Expansionen som släpps "inom kort" erbjuder fler alternativ att utforma krigsskepp i andra världskrigets spelmiljö.

I fjol köpte Paradox nederländska Triumph, och nu presenteras studions nya tillskott: "Planetfall", till "Age of wonders"-serien. I stället för fantasymiljöer som i tidigare delar möts spelaren här av science fiction och rymdvarelser. Inget datum är satt för släpp.