Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nele Neuhaus.

Fler tyskar till växande bokmässa

Ytterligare tre författare är bokade till Bokmässans tyskspråkiga tema som därmed är klart. Resten av litteraturfesten fortsätter att växa.

Svenska deckare har de senaste åren varit heta i Tyskland, men landet har också egna kriminalförfattare och en av de just nu mer populära är Nele Neuhaus. Hon är en nytillkommen ingrediens i Bokmässans tyskspråkiga tema och ska berätta om sina böcker om kommissarierna Oliver von Bodenstein och Pia Kirchhoff. Nya namn är också ryskfödda Olga Martynova, som prisats för sin debutroman Sogar Papageien überleben uns, och Tamara Bach, som skriver för unga och finns att läsa på svenska i böckerna Nuet är nu, En tid för allting och Från en annan planet.

Bland de ytterligare 30 författare från Tyskland, Österrike och Schweiz som är klara sedan tidigare finns bland andra sångerskan Nina Hagen, aktuell med en självbiografi, samt Cornelia Funke, Felicitas Hoppe, Anna Mitgutsch och Uwe Timm.

Mindre än en månad återstår tills dörrarna öppnar den 22 september men Bokmässans utbud fortsätter ännu att växa.

- Det kommer nya program varje dag. Vi räknar med totalt omkring 3 000 programpunkter och ungefär 2 000 medverkande. Om någon vecka bör vi ha fått in det mesta, säger kommunikationschef Birgitta Jacobsson Ekblom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.