Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Författaren JK Rowling och Eddie Redmayne, som spelar trollkarlen Newt Scamanger.

Fler filmer från Harry Potters värld

JK Rowling lovar fem nya filmer om trollkarlen Newt Scamanger.

Julafton kommer tidigt för världens alla Harry Potter-vänner.

På torsdagen berättade JK Rowling att den kommande filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem, som har svensk premiär 16 november, blir den första i en serie av fem nya filmer.

 

Precis som de enormt framgångsrika filmerna om Harry Potter kommer de nya filmerna att produceras av bolaget Warner Bros. Men istället för att fokusera på den unge trollkarlspojken, kommer JK Rowlings figur Newt Scamanger, hittills något av en doldis i Harry Potters värld, att stå i centrum.

Nyheten läckte ut under ett livestreamat webevent med fans i London, Los Angeles, Rom och São Paulo, där författaren JK Rowling och skådespelarna från Fantastiska vidunder ... svarade på frågor.

– Jag kan bekräfta att det blir fem nya filmer, sa JK Rowling då till fansens stora glädje.

Den första filmen får alltså världspremiär nu i november och den avslutande, femte filmen beräknas att gå upp på biograferna fem år senare, i november 2020.

Bekanta Harry Potter-figurer

I de kommande filmerna, som utspelar sig flera år innan Harry Potter har fötts, kommer en handfull välkända karaktärer från JK Rowlings hyllade bokserie att dyka upp, bland annat den blivande rektorn på Hogwarts Albus Dumbledore.

I alla fall de första två filmerna kommer att regisseras av David Yates, som även låg bakom fyra av Harry Potter-filmerna.

Huvudrollen Newy Scamanger, en trollkarl och författare som försöker fånga och lära sig först magiska djur i New York, görs av Oscarsvinnaren Eddie Redmayne .