Flashback Forever gör julkalender om ”böglyftet”

Podden Flashback Forever gör egen julkalender att mysa till under december. Temat blir den flera hundra sidor långa tråden ”Historien om böglyftet”.
– Det är en riktig Flashback-klassiker som många är besatta av, säger Ina Lundström från succépodden.

ANNONS

Podden Flashback Forever som drivs av Emma Knyckare, ”Scroll-Mia” och Ina Lundström släpper nu en julkalender. Temat är tråden på Flashback med beteckningen ”Historien bakom böglyftet”. Under nedräkningen till julafton kommer det under december att släppas ett kortare avsnitt av podden om dagen.

– Vi ville frångå det vanliga formatet lite, så vi kommer att avhandla olika aspekter av tråden på många olika sätt. Gäster och folkbildning kan förekomma, men i vår ton, säger Ina Lundström.

Hundra sidor lång tråd

”Böglyftet” är från början en bild på två personer i en vågad position. Många har länge begrundat vem som tagit bilden och varför. ”Historien bakom böglyftet” har blivit en tråd som nu är hundratals sidor lång. I varje miniavsnitt kommer trion i podden att besvara några av de frågor som hopats kring ämnet sedan första inlägget gjordes i tråden 2008.

ANNONS

– Vi har väl egentligen sedan början av podden fått frågan om när vi ska göra historien om den här tråden för det är en riktig Flashback-klassiker. Det är en humoristisk tråd absolut, och folk blir väldigt besatta av den här bilden, vilka personerna är, folk gör också fan-art, målar bilder, gör låtar om det, och så sprids det utomlands. Så det är när Flashback verkligen gör ett avtryck, säger Ina Lundström.

LÄS MER:Trion bakom poddsuccén ”Flashback Forever”

Julkalender i pappersform

Julkalendern kommer inte bara att gå att lyssna på. Illustratören Kajsa Bergström Feiff har även ritat en detaljrik papperskalender som går att beställa.

– Vi ville inte göra den digitalt utan det ska vara på riktigt i pappersform med luckor. Det känns väldigt mysigt att kunna ta ett stort grepp om ämnet så att man verkligen kan hänga med det i några veckor, det tror jag att många kan uppskatta. Vi har ju jobbat med det sedan i somras och går all in, vi är otroligt pepp, säger Ina Lundström.

LÄS MER:Folkskygga "Scroll-Mia" pratar till 30 000 lyssnare

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS