Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fisk och golf väntar i Göteborg

På söndagen rockade Bruce Springsteen Köpenhamn. Men när kommer The Boss och E Street Band till Göteborg?
Det är inte lätt att få reda på planerna för Springsteen & co. Det går undan, spekulationerna frodas och buden växlar. Hela tiden. Ena sekunden är alla på väg hem till USA, i nästa har de redan landat i Göteborg. Så vad ska man tro?

GP har fått bekräftat att åtminstone Nils Lofgren flyger tillbaka till USA efter Köpenhamnskonserten, och därmed förmodligen även resten av bandet.

Nästa fråga är vad de ska göra i Göteborg när de väl kommer hit och The Boss checkat in på Sveasviten i sitt vanliga lyxhotell vid Västra Hamngatan? Inte heller det är helt lätt att svara på. Men det finns ett par lågoddsare för den som vill få en skymt av Springsteen eller i alla fall någon i E Street Band.
Det är mer än troligt att Leif Mannerström steker på några fiskar åt dem i sin restaurang ute vid brofästet. Där brukar Springsteen äta och det finns en skön historia om hur Leif Mannerström tvingade Lisebergs kapellmästare Curt-Eric Holmquist att fixa fram ett dragspel åt Nils Lofgren när han ville spela folkvisor till midsommarsnapsen 2003. Mer säger jag inte. Det kan ni läsa om i GP:s Springsteenbilaga som kommer på fredag.

Dessutom ryktas det att E Street Band abonnerat golfklubben Hills i Mölndal för att varva ned, eller kanske upp, med några rundor längs den natursköna banan med det snobbiga ryktet.

En sak är i alla fall säker. På fredag firar Bruce Springsteen och hans E Street Band USA:s nationaldag tillsammans med drygt 50 000 svenskar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.