Sarah Dawn Finer.
Sarah Dawn Finer.

Finer leder Eurovision-program

ANNONS
|

I april är det Sarah Dawn Finers tur att guida alla schlagerfantaster genom djungeln av låtar som tävlar i årets Eurovision Song Contest. Dessutom bjuds tittarna på inblickar i Måns Zelmerlöws repetitioner och hans kaotiska tid före tävlingen.

-Det ska bli väldigt kul, speciellt att få göra programmet på vårt sätt. Det är skönt att vara tillbaka i ett sammanhang där folk vet vad man kan och få tycka till om musik med andra kollegor i panelen, säger hon.

Vilka som ingår i expertpanelen kan hon ännu inte avslöja, men berättar att flera av artisterna tidigare har tävlat i Eurovision Song Contest.

Men det är inte bara i inför-programmen som tittarna får se henne i tv-rutan. I år firar Eurovision Song Contest 60 år med en stor gala i London, som sänds i SVT den 4 april. Som en sann röda-mattan-reporter ska Sarah Dawn Finers hyllade figur Lynda Woodruff mingla runt och intervjua gästerna.

ANNONS

-Jag får frågor nästan varje dag om när jag ska göra henne igen. Här blir det i direktsändning som kan gå lite hursomhelst när gästerna inte vet om hon är på riktigt eller inte, säger hon och skrattar.

Inför ESC sänds i fyra delar med start 21 april i SVT.

SVT har sänt uppladdningsprogrammet Inför ESC sedan 1983.

Sedan 2002 har det haft nuvarande form med programledare.

2002-2003: Per Sinding-Larsen

2004: Ola Lindholm

2005: Annika Jankell

2006-2012: Christer Björkman

2013: Niklas Strömstedt

2014: Malin Olsson

Källa: SVT

ANNONS