Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jessica Andersson och Martin Almgren firar sina finalplatser i Melodifestivalen på efterfesten i Malmö.

Finalen – Almgrens nya revansch mot mobbarna

Kampsången om att aldrig ge upp tog Martin Almgren till Melodifestivalens final i Friends arena – finalplatsen är ännu en smocka mot mobbarna under skolåren. Och Jessica Andersson säkrar att minst en kvinna tävlar i den hittills mansdominerade finalen.

Martin Almgren segrade i TV4:s "Idol" 2015 och fortsätter att göra succé. När den tredje deltävlingen av Melodifestivalen avgjordes i Malmö arena var han förhandsfavoriten som höll för trycket. Framgången i Melodifestivalen är en bra signal till alla som har varit i samma sits och utsatts för mobbning, säger Martin Almgren på efterfesten.

- De ska känna drivkraft och tycka om sig själva, satsa på det de vill göra och sin dröm. Även om du är annorlunda så kan du lyckas, säger han.

Musiken hjälpte honom när det var som värst.

- Jag hade några kompisar som jag umgicks med och Andreas som var med i klippet (artistpresentationen i Melodifestivalen). Sedan kom musiken och vi lirade på nians julavslutningsfest och då märkte jag att de började se mig som en människa. Musiken är min rädding, säger Martin Almgren.

Går mot strömmen

Schlagerdrottningen Jessica Andersson, som vann Melodifestivalen 2003 med duon Fame, går mot strömmen och ser till att en veteran får tävla om förstaplatsen i Melodifestivalen. "Party voice" är en modern schlager, förklarar Jessica Andersson.

- Man kan höra schlager, men det är en cool låt 2018 för en sådan som jag. En lagom utveckling för mig som schlagertant, säger Jessica Andersson.

När hon fick höra de andra låtarna i startfältet började hon tvivla på sina chanser, även om hon är en riktig tävlingsmänniska och alltid har siktat högt.

- Att det skulle gå så här bra är helt makalöst, säger hon.

Första kvinnan hittills

Med tre deltävlingar i backspegeln, och totalt sex färdiga finalister, är hon den första kvinnan som är klar för Friends arena i Solna i år.

- En jättehärlig känsla, att det blev en tjej som fick gå till final, det har varit lite grabbigt nu. Vem som helst av de andra tjejerna hade kunnat vara där också, för det behövs en tjej i final, men att jag fick platsen känns helt fantastiskt, säger Jessica Andersson.

Som tack till alla som röstat lovar hon att göra sitt yttersta för att leverera i finalen den 10 mars.

- De har gett mig ett stort förtroende, och jag ska hålla flaggan högt även i Friends arena, säger Jessica Andersson.

Tidigast på måndag ska Martin Almgren börja fundera på om han kan vässa sitt finalframträdande på något sätt.

- Jag ska suga på den här karamellen i helgen och sedan flytta siktet, och då får vi se, säger Almgren.