Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tori Allen siktade hela tiden på final. "Självklart visste jag att det fanns en risk att jag inte skulle lyckas, men jag var positiv och gjorde alltid mitt bästa och är väldigt glad över att det gick vägen", säger hon. Pressbild.

Finaldags i "Allt för Sverige"

Nu ska "Allt för Sverige" avgöras. Men finalisterna ser sig redan som vinnare.

"Allt för Sverige" är fortsatt ett av landets allra mest populära tv-program. Runt 1,7 miljoner tittare har varje vecka följt den sjunde säsongen av dokusåpan där amerikaner söker sina svenska rötter.

Nu har det blivit dags för final – Tori Allen, Dylan Ratell, Ann Oswald och Cosondra Sjostrom ställs mot varandra och i potten finns en åtråvärd släktträff.

- Jag blev extremt glad när jag tog mig till finalen, det var det som var mitt mål hela tiden. Samtidigt var det så klart jobbigt eftersom jag hoppades att jag skulle få ha Nathan med mig i finalen, säger Tori Allen.

Ville inte gråta

Hon och Nathan Younggren blev ett par under inspelningarna i Sverige. Han tvingades dock lämna programmet efter semifinalen där killarna ställdes mot tjejerna och förlorade varpå han sedan slogs ut av Dylan Ratell i en elimineringstävling.

- Det var tufft. Jag hade också kommit Nathan nära och var säker på att vi båda skulle ta oss till final. Jag vet inte om det syntes i tv men efter tävlingen stod jag bara och stirrade ner i marken för att jag inte skulle börja gråta, säger Dylan Ratell.

Samtidigt var han förstås lycklig över sin finalplats.

- Men man kan inte fira med en gång när någon annan måste åka hem. Man vill visa respekt, säger Dylan Ratell.

"Mitt liv förändrades"

De berättar att alla fyra naturligtvis siktade mot seger. Men kände de sig också redan som vinnare på olika sätt – Tori eftersom hon träffade Nathan som hon ska gifta sig med på nyårsafton.

- Under åren har flera deltagare upplevt de här riktigt stora och livsavgörande förändringarna, så jag är inte ensam. Men jag är glad över att mitt liv förändrades på ett så positivt vis och att det innefattade Nathan, säger Tori Allen.

För Dylan Ratell var det viktiga att få reda på mer om sin familj.

- Efter att jag hade fått veta hur min familj hamnade i Amerika kände jag mig ganska nöjd. Jag fick till slut höra historien och kunde knyta an till den. Efter det visste jag att jag skulle återvända till Sverige. Men du vet, samtidigt ville jag verkligen vinna, säger han.

"Allt för Sverige"-finalen sänds i SVT1 på söndag klockan 20.00.