Filmstjärnan anklagades för att vara kannibal – slår tillbaka

Armie Hammer var en uppburen filmstjärna – sedan anklagades han för kannibalism och sexuella övergrepp. Nu har den amerikanska skådespelaren gått ut och talat om händelserna för första gången.

ANNONS
|

En gång var Armie Hammer känd för att ha medverkat i filmer som ”The Social Network” och ”Call me by your name”. I dag är skådespelaren framför allt känd för något annat: kannibalism.

2021 anklagades Hammer för sexuella övergrepp av en rad kvinnor. Det läcktes även privata meddelanden som 37-åringen påstods ha skickat till de berörda. Dessa var framför allt av sexuell natur, och avslöjade en tydlig böjning mot kannibalism och BDSM.

Bland annat sägs Hammer har skrivit ”Jag är 100 procent en kannibal” till en kvinna. Till en annan påstås han ha skickat ”Jag vill äta dig”, till en tredje ”jag vill bita skiten ur dig”.

ANNONS

Inga av dessa uppgifter är bekräftade, och Hammer har inte dömts för något brott. Däremot har han sparkats av sin agentur, och får inte längre några roller.

”Människor kallade mig kannibal”

Nu har Armie Hammer själv gått ut och talat kring händelserna, i podcasten ”Painful lessons”. Här reflekterar han bland annat över kannibalanklagelserna, och kallar dem ”väldigt roliga”.

”Människor sa att jag var kannibal, och alla trodde på dem. De sa på riktigt ”japp, den killen åt människor” Vad pratar ni om? Vet ni vad man behöver göra för att vara en kannibal? Man måste äta människor. Det var bisarrt”.

Hammer talar också om hur allt har påverkat hans karriär och privatliv.

”Det var nästan som om en vätebomb sprängdes i mitten av mitt liv. Det dödade mig, mitt ego, det dödade alla människor runt omkring mig som jag trodde var mina vänner men inte var det. Alla de här människorna försvann”.

Skådespelaren berättar även att han har gått med i tolvstegsprogrammet.

LÄS MER:Kvinnor som anklagat Hammer medverkar i serie

LÄS MER:Kannibalfantasier är otäcka, men inte olagliga

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS