Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kevin Hart spelar en man som har en cocktail av olika inlärningssvårigheter, men som får hjälp av den engagerade läraren Carrie (Tiffany Haddish). Pressbild.

Filmrecension: "Night school"

Det hade kunnat bli en fin historia om att alla kan lyckas med lite stöd från en engagerad lärare. I stället blir "Night school" en mix av fishumor och billiga poänger i en lite för lång biofilm.

Kevin Harts rollfigur Teddy Walker har grava inlärningsproblem, men vägrar låta det stoppa honom från att bli den där lyckade personen med välbetalt jobb och snygg tjej.

Som ung lämnar han skolbänken i protest, och till en början ser framtiden ljus ut. Livet slås däremot i spillror när han av misstag råkar spränga sin arbetsplats, och måste läsa upp sin gymnasieexamen för att kunna få någon chans till ett nytt arbete.

Tillsammans med en servitör han själv har fått sparkad, en mamma nära sammanbrott, en stereotypisk tonårs-fuckup, en fånge som hänger med från fängelset via länk, en nervig konspirationsteoretiker och en annan, bara väldigt konstig, man ska de ta sitt gymnasiebetyg – till varje pris.

Till sin hjälp har de den auktoritära, engagerade och rätt spårade läraren Carrie (Tiffany Haddish). Det hade kunnat bli en fin men lite klyschig berättelse om att alla kan lyckas med rätt stöd i livet.

I stället blir det någon form av pannkaka.

Det är efter de första tio minuterna som filmen börjar spreta, och sedan fortsätter den att förgrena sig i olika oväntade och oklara banor tills tittaren knappt vet var den befinner sig.

Försöken till humor är banala och ofta så överdrivna att de ibland lockar till skratt bara av de absurda försöken att skapa komik – och trots små millisekunder av humorglimtar landar den mest i billiga poänger, märkliga skämtbråk, fishumor och en hel rad av endimensionella rollfigurer.

De nästan två timmarna i biografen känns ännu längre än så, hade filmen kortas ned med några tiotal minuter hade den möjligtvis kunnat bli en bättre helhet.

Nu är den i stället överraskade tydlig, samtidigt som den försöker att få med lite väl många delar som alla inte känns helt motiverade.