Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Amanda Kernell och Jonas Holmberg.

Filmfestivalen får nytt festivalcenter

Regissören Amanda Kernell blir en av alla profiler under Göteborg film festival som kommer att dyka upp på det nya festivalcentret på Auktionsverket Kulturarena. "Vi har letat efter det perfekta stället", säger festivalen konstnärlige ledare, Jonas Holmberg.

Tredje Långgatan kommer att myllra av filmfolk under Göteborg film festival, med nya festivalcentret på Auktionsverket Kulturarena. Hit vill festivalens arrangörer locka besökare för att träffas och snacka film, här kommer man att arrangera seminarier och filmsamtal men också utställningar, mingel och fest. Alldeles i närheten finns också två av festivalens officiella festivalbarer, Kafé Magasinet och Taverna Averna.

LÄS MER: 

På festivalcentret blir det bland annat en heldag (28 januari) med Svenska filminstitutets filmkonsulenter i centrum, ett inslag är att alla med en filmidé är välkomna att presentera den under en speeddejt med konsulenterna. En annan programpunkt är seminariet om den samiska filmvågen (1 feb), där bland andra Amanda Kernell, som långfilmsdebuterar med hyllade Sameblod, deltar.

Abba-fest

En annan kväll (3 feb) blir det Abba-fest, för att fira att filmen Abba - the movie fyller 40 år, precis som filmfestivalen. Filmen kommer att visas på Stora teatern och därefter drar festen igång på Auktionsverket.

Göteborg film festival menar att det nya filmcentret är en viktigt för förnyelseprocessen.
– Vi har letat efter det perfekta stället för att kombinera seminarier och filmsamtal med utställningar, mingel och fest. Med Auktionsverket Kulturarena känns det som att vi hittat helt rätt. Det är här alla besökare ska träffa varandra och snacka film i år, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare Göteborg film festival.