Svenske regissören gör superhjältefilm

Svenske regissören David F Sandberg gör nu Hollywood-eliten sällskap när han bekräftar att han kommer ta sig an DC-superhjältefilmen "Shazam!".

ANNONS
|

Från korta skräckfilmer hemma till att regissera en av världens största filmer. Det går bra för svenske regissören David F Sandberg som under fredagen bekräftade att han kommer stå bakom filmatiseringen av DC-superhjältefilmen "Shazam!".

LÄS MER: Blev regissör i Hollywood

Det var under San Diego Comic Con som Sandberg avslöjade att han kommer regissera den sjunde filmen i DCs filmuniversum, något som det ryktats om sedan i februari.

– Jag är väldigt nöjd med manuset och hur det går framåt, säger Sandberg i en intervju med kultregissören Kevin Smith.

Från skräck till superhjälte

Det var efter att Sandbergs kortfilm "Lights out" upptäcktes av Hollywood-producenter som han fick chansen att göra en långfilm av konceptet. Filmen blev en succé, och just nu arbetar han för fullt med skräckfilmen "Annabelle 2: Creation".

ANNONS

Nästa år kommer han alltså ta sig an ett ofantligt mycket större projekt i och med "Shazam!" som sedan tidigare har Dwayne "The Rock" Johnson klar att spela skurken Black Adam.

LÄS MER:13 biosuccéer som blir hela filmuniversum

Shazam handlar om Billy Batson som förvandlas till superhjälten Captain Marvel genom att ropa ordet "Shazam!" och då få krafter från antikens gudar. Filmen blir då den sjunde i DCs filmuniversum och kommer slå sig ihop med Batman, Supermannen och Aquaman.

"Annabelle 2: Creation" har svensk biopremiär 9 augusti medan "Shazam!" förväntas nå bioduken den 5 april 2019.

ANNONS