Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Så förberedde sig Skarsgård för att spela monsterclown

I september kommer en ny filmatisering på Stephen Kings skräckroman "Det" med Bill Skarsgård i rollen som fasansfulla clownen Pennywise. – Det ni ser i filmen är mina djupaste rädslor förkroppsligade i den här karaktären, säger Bill Skarsgård till Collider.

I september kommer en nyversion av Stephen Kings skräckroman "Det" (IT på engelska) med Bill Skarsgård i rollen som monsterclownen Pennywise som kidnappar barn. I en intervju med Collider har nu den 26-årige skådespelaren förklarat hur han försökt göra karaktären så läskig som möjligt:

– Jag ville göra någonting som jag blir skrämd av. Så en viktig aspekt för mig när jag förberedde mig och skapade karaktären var att tänka "Vilka saker är obehagliga för mig?", och så utforskade jag det. Mina egna rädslor och vad jag fann jobbigt och förstärka det i skådespelet. Mer eller mindre så det ni ser i filmen är mina djupaste rädslor förkroppsligade i den här karaktären, säger Bill Skarsgård till tidningen.

Tim Curry spelade clownen

"Det" filmatiserades för första gången redan 1986 i en kultförklarad miniserie där Tim Curry axlade rollen som Pennywise. Men Bill Skarsgård ser inget problem med att göra en nyversion på en så högt aktad tolkning.

– Jag kollade på miniserien och uppskattade verkligen Tim Currys tolkning, men nu var jag tvungen att göra något helt annorlunda. Det är självklart inget du kan plugga på. Jag skulle inte förstå poängen med att göra en film som är lik det som redan har gjorts, så jag försökte att inte tänka så mycket på det. Jag jobbade bara väldigt hårt på att skapa en egen version av Stephen Kings karaktär.

Första ordentliga trailern

Tidigare i våras släpptes en första smygtitt på den kommande skräckfilmen, och för bara två dagar sen landade den första ordentliga trailern. I skrivande stund har den setts nästan 9 miljoner gånger.

"Det" har svensk biopremiär 13 september och regisseras av Andrés Muschietti som tidigare gjort spanska skräckisen "Mama".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.