Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Omöjligt att vinna en Oscar utan att köpa den"

Idag är det omöjligt att få en Oscars-nominering utan att köpa sig till den, menar skådespelerskan Susan Sarandon.

Susan Sarandon har själv fått en Oscar 1996 för bästa skådespelerska och har varit nominerad fem gånger. Men hon menar att det aldrig skulle kunna hända igen, skriver nyhetssajten Telegraph.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Enligt henne är Oscars-galan både rasistisk och åldersdiskriminerande. Systemet ska vara designat så att de mest förmögnas kampanjer vinner. Att vinna ska, enligt henne, vara en lika lång process som presidentvalet. 

I ett samtal under Cannes filmfestival talade hon om att hon förstår att Oscars-galan anklagas för att vara "vit".

- Du kan inte få en nominering. Det är omöjligt att vinna en Oscar utan att köpa den. Under min första nominering undrade studion hur jag fick den. Det kan aldrig hända igen eftersom kampanjerna är så enorma. Du måste ha pengar för att gå på festivaler, du måste ha pengar för att gå till Palm Springs där alla i Akademin hänger, du måste gå på luncher. Och det bara fortsätter, säger Susan Sarandon, enligt Telegraph.

Nu önskar hon en förändring.

- Akademien är åldersdiskriminerande och rasistisk precis som Hollywood. Men det handlar om att förändra systemet så det finns en chans för andra filmer och skådespelare, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.