Lägenhet sökes åt Alex Schulman-film

Om din lägenhet är tillräckligt pampig och smakfullt inredd kan du få påhälsning av ett filmteam. Rätt bostad sökes nu bland sekelskifteshusen i Göteborgs innerstad – inför inspelningen av filmen ”Bränn alla mina brev” efter Alex Schulmans roman.

ANNONS

Alex Schulmans ”Bränn alla mina brev” blev en snackis när den kom ut 2018. I romanen skildrar författaren sin mormor Karin Stolpes kärleksaffär med författaren, poeten och litteraturvetaren Olof Lagercrantz, som i femton år (1960-1975) också var chefredaktör för Dagens Nyheter.

LÄS MER:Här är filmerna som spelas in i Västra Götaland i höst

LÄS MER:Alex Schulman skriver vackert och sorgligt om mormoderns otrohet

Affären gjorde Alex Schulmans morfar Sven Stolpe, även han författare och litteraturvetare, rosenrasande.

Familjehemligheten tystades ner i många år, innan barnbarnet Alex med utgångspunkt i ett antal passionerade brev som växlats mellan Karin Stolpe och Olof Lagercrantz började nysta i historien.

Björn Runge regisserar

Nu ska berättelsen också bli film, i regi av Björn Runge. Göteborgsregissören uppmärksammades stort internationellt 2017 för ”The wife” – sin filmatisering av Meg Wolitzers roman Hustrun med Glenn Close och Jonathan Pryce i huvudrollerna.

ANNONS

Härnäst väntar en ny intrikat affär i den litterära världen – men denna gång på hemmaplan. En rad scener i filmen kommer att spelas in i Göteborg, där produktionsteamet redan nu letar efter en lämplig lägenhet – med sekelskiftescharm.

Om din lägenhet är tillräckligt pampig och smakfullt inredd kan du få påhälsning av ett filmteam. Rätt bostad sökes nu bland sekelskifteshusen i Göteborgs innerstad – inför inspelningen av filmen ”Bränn alla mina brev” efter Alex Schulmans roman.
Om din lägenhet är tillräckligt pampig och smakfullt inredd kan du få påhälsning av ett filmteam. Rätt bostad sökes nu bland sekelskifteshusen i Göteborgs innerstad – inför inspelningen av filmen ”Bränn alla mina brev” efter Alex Schulmans roman. Bild: Göteborgs Posten

Söker lägenhet i centrala Göteborg

På Engelbrektsgatan mitt emot Victoriaskolan har platschefen satt upp lappar där de boende uppmanas höra av sig om de tror sig ha den lägenhet som teamet är på jakt efter inför inspelningen av filmen.

LÄS MER:Därför filmas det i Majorna – nyfilmatisering av kultserien

Mer specifikt är de ute efter ”fina och rymliga sekelskifteslägenheter”. Tanken är att ”det ska föreställa sig ett hem där en nutida författare bor tillsammans med sin familj.”

Särskilt viktig för inspelningen är arbetsrummet, där författaren sitter och skriver. Stora bokhyllor är ett plus men inte ett krav.

Lägenheten ska vara smakfullt inredd, eftersom författaren omger sig med konst och litteratur.

Förutom i författarens arbetsrum ska scener spelas in i hallen, köket vardagsrummet, i tre olika sovrum samt på balkongen.

Björn Runge: ”Allt är i begynnelsen”

Eftersom inspelningen av ”Bränn alla mina brev” drar igång först nästa sommar finns inte så mycket att säga än, säger regissören Björn Runge till GP.

– Vi är igång med att leta team, sätta upp planer och börja med lite provfilmningar. Allt är i begynnelsen, så att säga...

ANNONS

Vilka som kommer att spela de ledande rollerna som Karin och Sven Stolpe, respektive Olof Lagercrantz är därför ännu inte klart.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS