Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Katastroffilm bortom all räddning

Allra värst är dialogen och storyns obegripliga konspirationsteorier.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Film

Katastroffilm
Geostorm
Regi: Dean Devlin, USA, 2017 (109 min)
 

X

Här har det velats fram och tillbaka med premiärdatumet. Det är aldrig ett gott tecken.
På filmbolaget Warner tycks man inte riktigt veta vad man skall göra med katastroffilmen Geostorm, som kostat en rejäl slant att spela in, men som är bedrövligt agerad, osammanhängande, pladdrig och aptrist, vilket kommer att sprida sig väldigt snabbt.

I en hyfsat nära framtid (2019) stiger temperaturen och orkanerna blir flera. Tre år senare. Med hjälp av rymdstationen Dutch Boy går det att få bukt med extrema väderlekssituationer, men plötsligt börjar Dutch Boy att trilskas. Då krävs att bråkstaken och tekniksnillet Lawson, spelad av stenansiktet och tråkmånsen Gerard Butler, gör en utryckning.

Kommer Lawson att rädda världen långt uppe i rymden? Kommer han att lyckas ta sig hem till sin unga dotter? Inte direkt två tiotusenkronorsfrågor.

På sätt och vis är det fascinerande med en film där allt är dåligt. Allra värst är dialogen och storyns obegripliga konspirationsteorier. Det enda som förvånar i Geostorm är att vi inte får se Big Ben och Eiffeltornet falla i småbitar (annars ett obligatoriskt inslag i amerikanska katastroffilmer, så att vi skall förstå att det inte bara är amerikanska storstäder som drabbas).
Enligt IMDB, som jag litar på, hade Butler under inspelningen fasligt svårt att komma ihåg sina repliker. Att Ed Harris och Andy Garcia (han spelar USA:s president) hamnat i den här filmsörjan är ett mysterium.