Death wish-roll för Jennifer Garner

Jennifer Garner dödar busar på löpande band, men Peppermint borde gått direkt till video.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS

Jennifer Garner som Riley North i Peppermint.
Jennifer Garner som Riley North i Peppermint.

Alla som sett den våldsamma filmen Taken (2008) vet att Pierre Morel är en actionregissör som går rakt på sak och det gör han onekligen i nya filmen Peppermint när huvudpersonen Riley North, spelad av Jennifer Garner, har ihjäl den första busen redan efter tjugo sekunder.

LÄS MER:En svensk katastroffilm som behövt en manusdoktor

Sedan ett hopp fem år tillbaka i tiden. Riley har det riktigt bra i Los Angeles tillsammans med maken Chris och parets lilla dotter Carly, men så blir Chris och Carly dödade av värsta sortens gangstrar i en så kallad drive-by shooting. Riley har inga problem med att peka ut gärningsmännen, men i rättegången som följer klarar sig de åtalade utan straffpåföljd eftersom domaren sitter och sover.

ANNONS

Samma upplägg som i Fatih Akins intelligenta hämndhistoria Utan nåd (2017), men det visar sig snabbt att Morel till skillnad från Akin är helt ointresserad av komplexitet, politik och karaktärsstudier.

LÄS MER:Michael Manns Heat i macho-repris

I stället blir det så här: Riley går under jorden och lär sig allt om automatvapen och Mixed Martial Arts. När hon kommer tillbaka finns det anledning för samtliga drogkartellmedlemmar i L A att darra.

Filmen som helhet påminner så mycket om Death wish – nyinspelningen med Bruce Willis snarare än originalet – att det nästan blir fånigt när Riley dödar bad guys på löpande band. Hon jagas av polisen, men på sociala medier är hon en hjälte, någon som äntligen våga rensa upp på Skid Row, Downtown.

LÄS MER:Får den amerikanska vapenlobbyn att jubla

Borde gått direkt till video, sa man förr i tiden om den här sortens enkla actionrullar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS