17 böcker som blir film 2017

ANNONS

Trenden att filmatisera böcker bara fortsätter och även i år kommer flera stycken rulla på biograferna.

Skräckförfattaren Stephen King har inte mindre än två romanersom blir film i år – och i den ena spelas huvudrollen av en i familjen Skarsgård.

Pennywise från skräckromanen”Det” gjorde en hel generation rädd för clowner när den kom ut år 1986. Berättelsen blev film 1990 – men nu kommer det alltså en ny version. Och det är ingen annan än Bill Skarsgård som spelar clownen Pennywise.

LÄS OCKSÅ:7 saker du inte visste om kvinnorna bakom Dolda tillgångar

– Det är viktigt att vi gör något nytt och originellt, har Bill Skarsgård sagt om rollen tillEntertainment Weekly.

ANNONS

Den 26-åriga svenskens genombrott utomlandskom i Netflix-serien ”Hemlock Grove” och i och med ”Det”-filmatiseringengör han nu sin första storahuvudroll i Hollywood.

– Det är en extrem karaktär. Omänsklig. Den är till och med bortom sociopatisk för han är inte mänsklig. Han är inte ens en clown, säger Skarsgård om rollen.

Men ”Det” är alltså inte den enda av Stephen Kings romaner som blir film i år. Författarens romansvit ”Det mörka tornet” skrevs mellan 1982 och 2004 – först 2017kommer filmen.

LÄS OCKSÅ:Här är sommarens storfilmer

– Det har varit en lååång resa från böckerna till filmen. Jag började den här historien när jag gick på college och äntligen är den igång och produceras. Jag är lättad och lite förvånad, sa han till Entertainment Weekly när filmen började spelas in.

Vi har listat17 olika böcker som blir till film i år – se vilka i bildspelet ovan!

ANNONS