Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Underhållande Idoltävling för djur

Två timmars underhållning i rasande tempo med mycket girlpower och feelgood.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Film

Animerad musikal
Sing
Regi: Christophe Lourdelet och Garth Jennings
USA, 2016 (108 min)
***

Vad har en blyg elefant som Meena gemensamt med en discodansande gris som Günter? Hur sammanstrålar buttra och punkiga igelkotten Ash, med den hunsade hemmafrugrisen Rosita och Johnny, son till en riktig gangster-gorilla? Och var kommer den förslagne musen Mike in i bilden?
Svar: alla sjunger de så vackert så att hjärtan smälter. De möts på den en gång så anrika, numera fallfärdiga, Moonteatern, där direktören för det hele, en optimistisk koala vid namn Buster Moon, bestämt sig för att dra igång en sångtävling för att rädda kvar verksamheten. Den teater han en gång startat med kapital från sin far som i sin tur jobbat ihop pengarna i sitt anletes svett på biltvätten.


Sedan Buster Moons halvblinda assistent Miss Crawley, en vänlig men uråldrig ödledam, råkat ta fel på en nolla stegras tävlingens prissumma radikalt till det astronomiska beloppet 100 000 dollar - pengar som Buster Moon bara kan drömma om.


Sing bjuder på girlpower och feelgood och utvecklas till rena Idol-tävlingen för djur, inklusive audition, avhopp och premiärnerver. Intrigerna låter inte vänta på sig och hindren är många på varje deltagares väg mot drömchansen. De tävlande har försetts med var sin tårdrypande bakgrundshistoria. Bland höjdpunkterna är grismamman Rositas plötsligt mer okontrollerade dans i köpcentrat och hennes tekniska uppfinning för att kunna smita hemifrån och repetera utan att lämna de 25 kultingarna i sticket.


Närmre två timmar underhållning blir det, i rasande tempo, där sången och modet att våga vara den du är hyllas. Dessutom ryms här en stor dos nostalgisk teatermagi.