Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

The transporter refueled

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Action

Action

The transporter refueled

Regi: Camille Delamarre

USA 2015 (96 min)

Man saknar inte Jason Statham förrän båset är tomt. Trots att de tre första Transporterfilmerna var relativt genomusla (kom 2002, 2005 och 2008 varav den tredje föredömligt gick direkt till dvd i Sverige) fanns det ändå något tungan-i-kind:igt över honom i rollen som yrkeschauffören Frank Martin. Med de tre relativt enkla reglerna 1: Ändra aldrig en spikad deal, 2: Nämn inga namn samt 3: Öppna för fasen aldrig paketet du ska leverera hamnade Statham ändå i ständig knipa med diverse våldsamma element i bildsköna miljöer.

Men så ville han ha mer betalt än producerande Luc Besson & Co hade tänkt sig och man rebootade således istället det hela med hjälp av Game of Thrones-Ed Skrein, en man i närmast imponerande avsaknad av utstrålning. När Frank Martin får sin pappa, pensionerade spionen Frank Sr, kidnappad av fyra före detta prostituerade i ett försök att tvinga Frank Jr att bistå i deras jakt på plågoanden tillika ryske fulingen Arkady Karasov bryter helvetet lös. Och med helvete menas idel scener som hämtade ur en låtsasfilm i en helt annan film där en karaktär ska framställas som en misslyckad skådespelare med enbart skräp på IMDB-cv:t (den största filmdatabasen på nätet, reds anm).

Volkswagens PR-folk sliter förresten antagligen sitt hår över att det är Audi som Frank Martin rattar på ett genomgående exceptionellt reklamfilmartat produktplaceringsvis.