Statister sökes till filmen om Astrid Lindgren

ANNONS
|

Det är sedan tidigare känt att Astrid Lindgrens liv ska bli film och inspelningarna är i full gång. Långfilmen "Unga Astrid" kommer framför allt att skildra författarens ungdomsår, då Astrid Lindgren blev gravid och lämnade Sverige för att föda sonen Lasse i Köpenhamn.

LÄS MER: Astrid Lindgrens liv blir film

Astrid Lindgren spelas av Alba August. I andra roller syns bland annatMaria Bonnevie, Magnus Krepper, Trine Dyrholm, Henrik Rafaelsen och Björn Gustafsson.

Regissören: "En personlig hyllning"

– Min film om unga Astrid Lindgren är en personlig hyllning till en av Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer. En kärleksförklaring till en människa, som med sin själ som insats, valde att spränga sin tids ramar för kön, religion och samhälle, säger regissören Pernille Fischer Christensen till Film i Västoch fortsätter:

ANNONS

– Vi har samlat en fantastisk cast med Skandinaviens bästa skådespelare och det glädjer mig mycket att få arbeta med dem. FramföralltAlba Augustsom ska spela Astrid. Hennes otroliga talang sträcker sig från den lättaste komik till den djupaste sorg. Det här blir en stor rollprestation för henne, men hon har jobbat hårt för att få in Astrid under huden och har gått in i arbetet med livet som insats.

Sökes: "Naturligt utseende"

Nu söker produktionen statister som är boende i Västra Götaland-regionen till inspelningar i Göteborg den 7 eller 8 juni.

"Vi söker personer i åldrarna 16 till 60 år med naturligt utseende", skriver de i annonsen där statisterna ska skådespela under 1920-tal. Vad som menas med "naturligt" specifiseras för både kvinnor och män;

"Unga män ska vara rakade eller beredda på att raka sig. Äldre män får gärna vara rakade, endast ha mustasch eller helskägg. Om du har skägg och kan tänka dig att låta det klippas i en fin 20-talsvariant nämn gärna det - det är ett stort plus. Du får inte ha för långt hår alternativt måste du vara okej med att klippa dig. Du får inte heller ha maskinkort hår på sidor och i nacke som är modernt nu. Du måste ha en naturlig hårfärg."

ANNONS

"Kvinnor ska ha långt hår. Naturlig hårfärg gäller i alla åldrar. Du får inte ha: Synliga tatueringar eller piercingar. Lösögonfransar, 3D-ögonbryn, lösnaglar,spraytan och så vidare."

LÄS MER:Mellangården i Astrid Lindgrens Bullerbyn är till salu

"Unga Astrid" planeras ha premiär under 2018.

ANNONS