Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Scorseses maffiafilm rekorddyr i Cannes

I The Irishman förenas Al Pacino, med Robert De Niro och Harvey Keitel

Maffiadramat The irishman blir Scorsese första samarbete med Al Pacino på vita duken, om allt går som beräknat. Martin Scorseses kommande film köptes i Cannes sent på lördagskvällen av distributören STX Entertainment för hisnande 50 miljoner dollar, rapporterar filmsajten Indiewire.

Efter en rafflande förhandling snuvade de andra distributörer som Universal, Fox och Lionsgate på rätigheterna till den heta filmen, som lockat till sig stjärnor som Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci and Harvey Keitel.

Dramat bygger på Charles Brandts bok I Heard You Paint Houses, en lönnmördares bekännelser. Berättelsen har omarbetats till film av Steve Zaillian, som tidigare samarbetat med Scorsese i Gangs of New York och som vann en Oscar för manuset till Schindler's List.

De köpta rättigheterna till The Irishman är den absolut största affären på Cannes filmfestival hittills i år, att jämföra med exempelvis Aaron Sorkins nya drama Molly´s game som STX betalade 9 miljoner dollar för.

Bolaget bildades så sent som för ett år sedan, och Scorseses nya film har all potential att bli den mest högprofilerade film de kunnat erbjuda hittills.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.