Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Rey kämpar för att bli Jedi – se nya trailern

Äntligen! Nu är trailern till åttonde Star Wars-filmen här. Men den som tänkt se filmen får lägga band på sig ända till december.

I den nya Star Wars-trailern ligger fokus på hur huvudpersonen Rey tränas inför att bli en Jedi. I bakgrunden hörs Luke Skywalkers röst när han tränar henne: "Andas. Bara andras. Nu sträcker du dig utåt. Vad ser du" säger han till Rey.

Även Finn och Kylo Ren dyker upp i förbigående.Dessutom får tittaren sig en skymt av rymdstrider och Millenium Falcon fortsätter som trotjänare i filmen.  

Princess Leia också med

Trailern släpptes under Star Wars-firande i Orlando under tisdgen, tillsammans med den första filmaffischen. Den senaste filmen släpptes 2016. Sedan dess har skådespelaren Carrie Fisher som spelat Princess Leia gått bort, men då hade hon redan hunnit spela in scener till The Last Jedi. Med familjens tillåtelse har filmbolaget valt att använda de inspelade scener som finns i de kommande filmerna.

 

I sociala medier är Star Wars-fansen lyriska. "Star Wars trailern ser otroligt vass ut", skriver en person på Twitter. "DEN ÄR HÄR DEN ÄR HÄR DEN ÄR HÄR", skriver en annan.  "Pappa kom just ut från toan, nynnandes på Star Wars. Han har sett trailern", skriver en tredje.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.