Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jason Derulo som Rum Tum Tugger. Bild: AP. Bild: AP
Jason Derulo som Rum Tum Tugger. Bild: AP. Bild: AP

Recensenterna tävlar i att lustmörda "Cats"

Det finns bra recensioner, dåliga recensioner – och så "Cats"-recensioner. Recensenterna slår knut på sig själva i lustmordsorgien av filmen som alla pratar om. Här är fem favoriter.
Bild: Universal Pictures
Bild: Universal Pictures

The Guardian

<a href="https://www.theguardian.com/film/2019/dec/19/cats-review-tom-hooper-judi-dench-idris-elba-taylor-swift"><b>Peter Bradshaws recension</b></a>
är ett litet mästerverk av bitska kommentarer. Därtill är det alltså en sågning på rim, inspirerad av originalet bakom både musikal och film: författaren T.S. Eliots dikter. I den strida strömmen av ordvitsar sticker rubrikens "purrfectly dreadful hairball of woe" ut. Bild: AP.

Rolling Stone

"En filmatiserad Broadwaymusikal hämtad <a href="https://www.rollingstone.com/movies/movie-reviews/cats-movie-review-taylor-swift-927486"><b>direkt från soptunnan</b></a>. Så kärnfullt slaktar Rolling Stones recensent Peter Travers "Cats"-filmen. Bild: AP.

The Hollywood Reporter

Recensenten David Rooney funderar <a href="https://www.hollywoodreporter.com/review/cats-review-1263550"><b>i sin sågning</b></a> på hur filmprojektet kunde tillåtas fortgå. Han jämför "Cats" med Sidney Lumets omtalat usla "The wiz" från 1978 och menar att "det är nästan ofattbart att filmen passerade alla inledande produktionsmöten utan att någon klok person stoppade det hela med ett 'Vänta nu, de där kattungarna är ju äckligt läskiga!'" Bild: AP.

The Telegraph

"En olycklig, alla tiders kat(t)astrof som ingen tar sig helskinnad ur". Så skriver Robey i <a href="https://www.telegraph.co.uk/films/0/cats-review-sinister-all-time-disaster-no-one-emerges-unscathed"><b>The Telegraph</b></a> om filmen. Betyget blev en osande nolla, något han inte delat ut på många år. Men så ska man veta att både bokförlagan och musikalen är närmast heliga i Storbritannien. Bild: AP.

Collider

Kanske är det ändå Matt Golder på <a href="https://collider.com/cats-review/"><b>Collider</b></a> som mest träffande sätter ord på det obehagliga med hela filmen: "Regissören Tom Hooper måste ha instruerat skådespelarna i den här tomma historien att agera superkåta. Det ger tyvärr inte 'Cats' en rå, sexig stil så mycket som det gör allt otroligt obehagligt, som när Rum Tum Tugger häller mjölk i kattansikten ... 'Cats' känns hela tiden som om den är två sekunder från att förvandlas till en hårig orgie i en soptunna. Det är den känslan du måste stå ut med i nästan två timmar." Bild: AP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.