Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP:s tv-kritiker Caroline Hainer ska moderera den nya gruppen ”Göteborgs filmklubb”. Bild: Nils Petter Nilsson
GP:s tv-kritiker Caroline Hainer ska moderera den nya gruppen ”Göteborgs filmklubb”. Bild: Nils Petter Nilsson

Nu startar Göteborgs filmklubb

Efter succén med bokklubben startar Göteborgs-Posten en filmklubb. I Facebookgruppen ”Göteborgs filmklubb” ska intresserade kunna prata och tipsa varandra om filmer och tv-program.
– Särskilt nu under pandemin har det inte funnits något naturligt sätt att prata om vad man såg i går kväll, säger GP:s tv-kritiker Caroline Hainer.

Hösten 2019 startade GP Facebook-gruppen ”Göteborgs bokklubb” med förhoppningen om att få till ett ökat samtal om litteratur och skapa en plats där människor kan diskutera och tipsa varandra om böcker.

Efter ett drygt år har bokklubben fått flera tusen medlemmar. I dag pågår det löpande diskussioner och återkommande gemensamma bokcirklar.

Nu är det dags igen.

LÄS MER: Ruben Östlund om nya filmen: ”ett extraordinärt spektakel!”

Den här gången handlar det om ”Göteborgs filmklubb” som ska modereras av GP:s tv-kritiker Caroline Hainer.

– Man får hoppas att det här ska bli platsen man går till när man just sett en bra film och vill prata om den. Eller om vill se en film och behöver tips, säger hon.

Så hittar du till Göteborgs filmklubb

För att vara med behöver du ett konto på Facebook. Därefter söker du på ”Göteborgs filmklubb” i Facebooks egna sökmotor och klickar dig vidare. Du kan också ta dig dit direkt via den här länken.

Facebookgruppen drar officiellt i gång under måndagen, men Caroline Hainer har redan tjuvstartat. Personligen ser hon fram emot en mer tydlig plats för diskussion. För när kontoren har stängt ner har också de klassiska samtalen vid kaffeapparaten försvunnit.

– Det är förhoppningen, att det blir hemmakontorets filmsnack. Sen är jag alltid för att man pratar mer om film och tv eftersom det har blivit en ännu större del av våra liv under senare år.

Men är det inte ett problem att vi tittar på så olika saker? Jag menar det är inte som förr när alla såg på Hyland.

– Det tror jag att folk har vant sig vid. Även om inte alla verkar så vana vid att jag inte har sett allt. Eftersom jag är kritiker tror vissa det och tycker att det är tjänstefel om jag missat det ena eller andra.

LÄS MER: Här kliver sjuksköterskan Lisa Enroth i land på Pater Noster

Även GP:s filmredaktör Maria Domellöf-Wik är glad över filmklubben. Utöver rena tips och tankar om filmer är hon intresserad att diskutera filmpolitik med medlemmarna i gruppen.

– Jag tycker förstås att det här är jätteroligt. Inte minst i denna tid när människor ser jättemycket film och tv-serier isolerade från varandra. Nu är alla biografer nedstängda i Göteborg, utom Bio Roy som tar in åtta åt gången. Man har film som sällskap och tröst och kanske ser det själv eller med sin familj, men det finns ett uppdämt behov av att prata med andra, säger Maria Domellöf-Wik.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.