Nästa Spider-Man blir en skräckis

"Spider-Man: Homecoming" hade nyligen biopremiär men redan arbetas det på uppföljare och sidospår. I kommande "Venom", baserade på den klassiska spindelmannen-skurken, utlovas det barnförbjudet mörker i stil med John Carpenters filmer. – Jag har alltid dragits till antihjältar. Det finns ett mörker i Venom som alltid tilltalat mig, säger filmens regissör Ruben Fleischer till Variety.

ANNONS
|

I bioaktuella "Spider-Man: Homecoming" fick vi återigen se en helt ny skådespelare i rollen som den trikåklädda superhjälten. Och Sony Picturesnya satsning på Tom Holland i rollen som Peter Parker är än så länge succéartad, och har dragit in hundratals miljoner dollar sedan biopremiären.

Sedan tidigare var det klart att Sony gör sig redo att bygga en hel filmvärld kring Marvels spindel, med fristående filmer om andra karaktärer från serietidningarna på väg. Först ut är "Venom", baserad på den klassiska Spider-Man-skurken med samma namn.

I stil med John Carpenter

Varietyavslöjar nu att "Venom" blir en barnförbjuden skräckfilm i stil med John Carpenter och David Cronenbergs verk.

ANNONS

LÄS MER: Här är alla som spelat Spider-Man

– Jag har alltid dragits till antihjältar. Det finns ett mörker i Venom som alltid tilltalat mig, säger filmens regissör Ruben Fleischer till tidningen.

Utomjordisk varelse

I Marvels serietidningarinfekteras karaktären Eddie Brocks av en utomjordisk varelse och förvandlas till antihjälten Venom, som sedan dess slagits mot Spider-Man i flera årtionden.

I huvudrollen ser vi"Max Max: Fury Road"- och "Dunkirk"-skådespelaren Tom Hardy, och filmen beräknas ha biopremiär hösten 2018.

LÄS MER: 13 biosuccéer som blir hela filmuniversum

Huruvida "Venom" och planerade "Silver & Black" kommer hänga ihop med "Spider-Man: Homecoming" och de andra Marvel-filmerna så som "The Avengers" har länge varit omdiskuterat. Tidigare menade Sony Pictures att de nya filmerna skulle vara helt frikopplade, men nyligen berättade producenten Amy Pascal att de kommer hänga ihop - om än inte säkert i vilken utsträckning.

ANNONS