Kakan om Göteborg: Vacker stad med go' stämning

Under fyra intensiva dagar undersökte Kakan Hermansson Västkustens huvudstad tillsammans med komikern David Sundin. Allting filmades på beställning av Göteborgs stad. Besöket gav mersmak. – Det låter kanske lite klyschigt, men det kändes sorgligt att åka iväg från Göteborg.

ANNONS
|

Programledaren och DJ: nKarin "Kakan" Hermanssongör reklam för Göteborg i en ny webb-serie som sänds på Youtube. Serien sänds i fyra delar och har fått namnet"Typiskt Göteborg" och är ettbeställningsjobb från Göteborgs

GP ringde upp Kakan för att ta reda på varför hon, som äruppvuxen i Lund och bosatt i Stockholm,egentligen gör reklam för Västkustens huvudstad.

–Vi blev tillfrågade att göra det här fantastiska uppdraget. Jag tänkteatt det kunde vara kulatt göra något som man aldrig har gjort förr. Jag känner inte David alls, så jag tyckte det kunde vara en kul utmaning.

Duon tar sig an stadens utbud genom att utgå från ett uppenbart dragplåster som Liseberg eller fiskeaktion iFeskekôrka. Sedan tar de sig vidare för att upptäcka staden på sitt eget vis. Då blir det tatueringsfest och stand-up, bland annat.

ANNONS

–Alla borde se serien, vi har haft fantastiskt roligt och gjort en väldigt bjussig serie, säger Kakan Hermansson.

Serien heter ju Typiskt Göteborg. Vad är typiskt Göteborg då?

– För mig personligen såförknippar jag Göteborg med handboll och Yaki-da. Jag har varit en massa i Göteborg under min uppväxt ochspelat handbollsmatcher. Och så brukar jag spela skivor på Yaki. Men det jag har kommit på nu när vi spelade in den här serien är att det är en jättevacker stad, med go' stämning ochmassa fin arkitektur. Det är väldigt speciellt.

Vad är det bästa med Göteborg?

– Omman jämför med Stockholm och Malmö så har Göteborg mer av en småstadskänsla. Det är inte lika stressigt som Stockholm. Som "mediaperson" är lugn och ro typ det enda man söker. Det låter kanske klyschigt men det kändes sorgligt att lämna staden när vi var färdiga med inspelningen.

Är det någonting ni gör i serien som du skäms över så här i efterhand?

–Det värsta var när David tvingade mig att stå och dra ordvitsar under hans stand-up på Röda Sten. Jag förstår inte det roliga med ordvitsar, det var fruktansvärt.

Varför var det jobbigt?

– Jag gillar inte ordvitsar, tycker att det är tråkig humor.Tänk dig själv att behöva ställa sig framför hundra personer och dra skämt som inte är kul, jag hatade det.

ANNONS

Kommer du att dra med dina vänner från Stockholm till Göteborg nu då?

– Alltså, jag gillar Göteborg så mycket att jag vill ha staden för mig själv. Fast det kanske är ganska dåligt att säga det när vi gör den här kampanjen.Men jag kommer definitivt att rekommendera mina vänner att besöka staden i sommar.

Något favoritställe i Göteborg som inte kom med i serien, som du vill tipsa om?

– Jag gillar Röhsska jättemycket. Det är ett konstmuseum vidValand med design och hantverk.

Webb-serien Typiskt Göteborg spelades in under våren. Bakom den står de kommunala bolagen Göteborg & Co samt Liseberg.

http://www.goteborg.com/typisktgoteborg/

ANNONS