Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Härligt mysko när Siv sover över

Siv sover vilse är sympatisk, härligt mysko och då och då småspännande utan att bli det minsta otäck.

Film

Barnfilm
SIV SOVER VILSE
Regi: Catti Edfeldt & Lena Hanno Clyne
Sverige/Nederländerna 2016 (79 min)
 

Förortsungar är en helbra barn- och ungdomsfilm som blev den stora vinnaren på Guldbaggegalan 2007. Äntligen (måste man säga) har Catti Edfeldt gjort en ny film: Siv sover vilse, som är en fri filmatisering av Pija Lindenbaums barnbok med samma namn.
Luleå runt Lucia. Norrsken på morgonen. Då väntar en magisk dag.
I skolan får sjuåriga Siv (Astrid Lövgren), som har väldigt livlig fantasi, blixtsnabbt en ny bästis. Cerisia (Lilly Brown), som hon heter, är rödhårig, beskäftig och som det verkar världsvan.

I filmen skall Siv sova över hemma hos sin nya kompis. Hon bor i en stor och flott lägenhet mitt i stan tillsammans med sina lite udda föräldrar, som kommer från Holland, storebror, som gillar hårdrock, och sin farmor.
När Siv vaknar mitt i natten är Cerisia spårlöst försvunnen. Samtidigt har lägenheten förvandlats till något som liknar ett zoo. Dröm eller verklighet?

Tyvärr håller de visuella effekterna inte direkt Pixarklass, vilket även de yngsta biobesökarna kommer att notera. Men filmen som helhet är sympatisk, härligt mysko och då och då småspännande utan att bli det minsta otäck.
Och en film som innehåller två snacksaliga, roliga och räddhågsna grävlingar, som gör sitt bästa för att rimma (det går inget vidare) måste man ju bara gilla.
Catti Edfeldt har regisserat Siv sover vilse tillsammans med Lena Hanno Clyne.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.