Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Här kan du se "Sonic the hedgehog" fem dagar före alla andra

På fredag, 14 februari, får storfilmen "Sonic the hedgehog" premiär i Kungälv och Stenungsund – fem dagar före resten av Sverige, skriver Kungälvs-Posten.

Lite hårdraget kan man säga att Kungälv och Stenungsund får världspremiären för filmen "Sonic the hedgehog", som bygger på det populära Sega-spelet med den tuffa, blå igelkotten Sonic.

– Det är jättekul, säger Peter Gustafsson som driver Bio Trappan, till Kungälvs-Posten.

Det hela grundar sig i ett missförstånd. Distributören UIP informerade de svenska biograferna om att filmen skulle släppas under sportlovet, men glömde att olika delar av landet har sportlov olika veckor.

LÄS MER: Hollywood fortsätter att hoppas på spel

Detta tog Peter Gustafsson på Bio Trappan fasta på.

– De hade som vanligt glömt oss på västkusten. Så jag var lite tyken och frågade hur de skulle lösa det med vårt sportlov. Vi blev ju lovade att få den på sportlovet, säger han till Kungälvs-Posten.

Filmen har världspremiär 14 februari, medan den svenska premiären är planerad till 19 februari. Men efter Peter Gustafssons påtryckningar så får Bio Trappan i Kungälv och systerbiografen Fregatten Bio i Stenungsund alltså förtur att visa "Sonic the hedgehog", samtidigt som den internationella premiären.

"Sonic the hedgehog"

"Sonic the hedgehog" är en äventyrsfilm som bygger på Segas tv-spel med samma namn från 1991. I filmen försöker den blå igelkotten Sonic, med röst av Ben Schwartz, hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nya människovän Tom Wachowski, spelad av James Marsden.

Tillsammans försöker de stoppa den ondskefulle skurken Dr Robotnik (Jim Carrey) som vill fånga Sonic och ta över världen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.