Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Här är första trailern med Alicia Vikander som Lara Croft

Nu har trailern släppts till nya Tomb Raider-filmen med Alicia Vikander. Och det är en rejält vältränad Hollywoodsvenska som syns i klippet: "Lara Croft är en ikonisk karaktär."

Hollywood, Sverige och världen väntar med spänning på den 28-åriga svenska Hollywoodstjärnan Alicia Vikander som den berömda karaktären Lara Croft. Härom dagen publicerades den första filmaffischen och på onsdagen släpptes trailern.

– När jag tillfrågades att spela denna roll blev jag väldigt exalterad. Lara Croft är en ikonisk karaktär, har Alicia Vikander tidigare sagt till Vanity Fair och fortsätter;

– Jag tror att folk kan identifiera sig med henne på grund av massa olika anledningar. Men för mig ser jag henne som ett föredöme för många unga kvinnor. Hon försöker hitta sin plats i världen och koppla ihop det förflutna med framtiden. Hon har också en fantastisk blandning av egenskaper. Tuff, smart, sårbar och dessutom spöar hon folk. Hon är också väldigt annorlunda jämfört med de karaktärer jag tagit mig an tidigare. Det är roligt att försöka gå in i Laras huvud och utmaningen det innebär med en sådan fysisk roll. Projektet är extremt spännande.

"Jag tränar varje morgon"

Och att spela Lara Croft har inneburit hårdträning för Alicia Vikander.

– Jag måste äta fem gånger per dag för att bygga muskler för rollen som Lara Croft. Jag tränar varje morgon, fem dagar i veckan. Jag har samma tränare som Alexander Skarsgård hade inför Tarzan, men hans fysik är ju lite… ja, annorlunda än min, säger Alicia Vikander i intervju i Dagens Nyheter.

LÄS MER: Första officiella bilderna: Alicia Vikander som Lara Croft

LÄS MER: Alicia Vikander hårdtränar inför Tomb Raider

Filmpremiär nästa år

Filmen Tomb Raider regisseras av Roar Uthaug och har amerikansk premiär i mars 2018. Förutom Alicia Vikander skådespelar bland annat Dominic West, Walton Goggins och Daniel Wu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.