Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Filmspaning: Mads Mikkelsen släpper skurkgreppet

Hannes Dükler siktar en ny prins i New York, en italiensk filmfestival i Stockholm och ett iskallt uppdrag för danske Mads Mikkelsen.

Eddie Murphy: Planer på En prins i New York 2

Nästa år fyller Eddie Murphy-komedin En prins i New York 30 år. Nästan lika länge sedan är det också sedan den idag 56-årige skådespelaren hade sin storhetstid. På senare år har det främst handlat om att göra tramsiga familjekomedier och röstjobb i tecknad film, men nu verkar en uppföljare till En prins i New York vara på gång. Förra månaden twittrades ”Coming to America sequel?” ut från ett Eddie Murphy-konto som strax därpå raderades. Nu sägs det att Murphy, som skapade originalstoryn, verkligen skriver på en uppföljare där även manusförfattarna från ettan är involverade.

Iskallt uppdrag: Mads Mikkelsen fastfrusen

Mads Mikkelsen har genom åren synts i en rad mindre sympatiska roller som Le Chiffre i Casino Royale, Kaecilius i Doctor Strange och i titelrollen i TV-serien Hannibal. Men nu släpper han skurkgreppet och gör huvudrollen i kommande Arctic där han efter en lång tids strandad väntan på räddning inser att han måste ge sig ut i det okända, iskalla för att ta sig hem. Filmen, inspelad på Island med ett delvis isländskt team, regisseras av brasilianaren Joe Penna, främst känd för sitt Youtubekonto MysteryGuitarMan där han lägger upp egna kortfilmer och musikvideos.

Cinema Made in Italy: Italiensk filmfestival

För den som har vägarna förbi huvudstaden i nästa vecka kan Cinema Made in Italy rekommenderas, italiensk filmfestival på biografen Saga 27–30 april. Sju framgångsrika och kritikerhyllade italienska filmer visas på festivalen som arrangeras av det italienska filminstitutet Istituto Luce. Flera regissörer, manusförfattare och skådespelare är på besök och deltar i frågestunder, där-ibland regissören Paolo Genovese och manusförfattaren Rolando Ravello som gjort filmen Vad döljer du för mig?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.