Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Möhippan går från värre till värst. När Jess (Scarlett Johansson) ska gifta sig samlas tjejgänget. Pressbild: UIP

En strid ström av slöa snoppskämt

Kokain, sprit, skrik och en manlig strippa i komedi med Scarlett Johansson.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Film

KOMEDI
ROUGH NIGHT
Regi: Lucia Aniello, USA, 2017 (101 min)
*…x

X

Här har vi Kate McKinnon, som kan vara riktigt rolig, och Scarlett Johansson, som inte är någon större humorist, i Lucia Aniellos nya komedi Rough night.
Kvinnlig regissör och kvinnor i huvudrollerna bäddar för en feministisk touch, eller i alla fall en komedi i Bridesmaids-stil, men det blir inget med den saken. Filmen påminner oroväckande mycket om Baksmällan (2009) och i viss mån även om den lastgamla halvkalkonen Länge leve Bernie.

Aniello, som även är en av filmens manusförfattare, satsar på en strid ström av slöa snopp- och sexskämt, väldigt många fuck i manuset plus att skådisarna blivit tillsagda att skrika allt vad de orkar, från start till mål.

Fem tjejkompisar, som inte träffats på ett tag, inleder en möhippa i Miami med att snorta kokain för att därefter supa skallarna av sig. På kvällen har en av tjejerna hyrt in en manlig strippa. När han ringer på dörren går det snabbt från värre till ännu värre till allra värst.
McKinnons rollfigur kommer från Australien och pratar med en märklig accent. Inte det

minsta kul. Ett skämt som dras ut in absurdum kretsar kring en fullvuxen kille som har på sig blöjor i stället för byxor. Det ger upphov till några hundra kommentarer om snoppar.
Det är något dystert över den här filmsommaren. Av de amerikanska filmerna är det bara Wonder Woman som varit bra. Helrisiga är Pirates, The mummy och Baywatch. Rough night lyckas med konststycket att vara ännu sämre.