Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Alicia Vikander till attack mot mansnormen

I en stor intervju med The Daily Telegraph berättar Alicia Vikander om den kommande Bourne-filmen. Men samtidigt kritiserar hon mansnormen i Hollywood: "Förra året insåg jag att herregud jag har gjort fyra filmer och har aldrig spelat mot en annan kvinna".

I en stor intervju med tidningen The Daily Telegraph berättar Oscarsvinnaren Alicia Vikander om rollen i kommande Bourne-filmen: Jason Bourne.

LÄS MER: Se Alicia Vikander i första trailern till Jason Bourne

- Det är svårt att göra något som känns både beslutsamt och verkligt i en påkostad actionfilm som också har sociala och politiska element. Men jag tycker de har gjort ett riktigt bra jobb, säger hon till Telegraph.

Men samtidigt passar den 27-åriga skådespelaren på att kritisera mansdominansen i Hollywood.

- Förra året insåg jag att herregud jag har gjort fyra filmer och har aldrig spelat mot en annan kvinna. Jag skäms över mig själv eftersom jag ser mig som väldigt medveten, säger hon i intervjun och fortsätter:

LÄS MER: Alicia Vikander startar produktionsbolag - för kvinnliga skådespelare

- Det är så långt det har gått. Det är så mycket norm. I alla filmer jag gjort är det väldigt ovanligt, jag kan räkna dem alla, med scener som innehåller kvinnor. Det är väldigt ovanligt - förutom i komedier, säger Alicia Vikander.

Jason Bourne är den femte Bourne-filmen och tar upp där Bourne Ultimatum som kom 2007 slutar. 

Filmen har Sverige-premiär den 27 juli.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.