Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Arkivbild.

Filip Hammar vill träffa Ludvikakvinnorna

Filip Hammar blev minst sagt imponerad av den grupp, främst äldre, kvinnor som i protest omringade nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens tält i Ludvika på lördagen. I ett inlägg på Instagram bjuder han dem på en påkostad heldag – men damerna är inte helt övertygade.

Till Aftonbladet säger Gundi Almaas att hon inte vill att deras aktion ska förminskas.

- Om det resulterar i att det blir mer publicitet kring vårt motstånd då är jag med på det, men om det bara är för att gulla med oss i största allmänhet då vet jag inte, säger hon till tidningen.

- Det är väldigt smickrande att få en inbjudan. Men jag vill att det ska fortsätta vara seriöst, att vi inte bara hamnar i en gullig tv-soffa.

I Hammars inlägg skriver han att han, tillsammans med parhästen Fredrik Wikingsson, vill bjuda gruppen till Stockholm för att få prata med och inspireras av dem samt bjuda på en rad saker. Han föreslår följande upplägg: Hotell, vinlunch, eftermiddagsstänkare, middag, bowling, drinkbord med hemlig musikgäst på Spy Bar och efterfest hemma hos honom där Johan Rheborg framför sin "En man som heter Ove"-monolog. Han är också öppen för att möta damerna i Ludvika i stället.