Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fick sistaplatsen - Perrelli ångrar ingenting

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli kom sist i Melodifestivalens första deltävling 2017, precis som pressen spekulerat. Ångrar hon rentav att hon deltog?

– Ångrar?

Charlotte Perelli, vinnare av svenska melodifestivalen två gånger, och 1999 Europas krönta schlagerdrottning, ser chockad ut.

– Nej, definitivt inte (skratt). Varför skulle jag göra det?

Perrelli berättar för GP efter sändningen att det aldrig var hennes plan att komma långt i tävlingen. Visst är det aldrig roligt att hamna bland lägstaplaceringarna, men ballader i den stil som Mitt liv tillhör är alltid svåra att tävla med.

– Men alla har varit så positiva. Det är jättemånga som skriver fantastiska saker på sociala medier, jag har inte fått någon negativ kritik alls. Förutom från press då. Men så är det ju alltid. Det är så många som har sagt att det var jättefint, att det kändes ärligt och äkta. Jag får vara nöjd med det.

Deltog i Melodifestivalen gjorde hon främst för att introducera sitt nya album, ett album med en helt ny stil för Perrelli. Och med tre miljoner tittare tycker hon verkligen att hon har lyckats – med råge.

– Jag tycker att det känns fantastiskt. Vi har haft röstrekord i dag, och det skulle vara jätteintressant att se hur många som röstade på Mitt liv. Det är säkert ett par hundra tusen i alla fall.

Låtarna som gick vidare var fantastiska bidrag tycker hon, men säger att det är omöjligt att sia om huruvida de har någon chans i den stora finalen (”jag har ju inte har hört motståndet än”).

Blir det mer schlager i framtiden för dig?

– Ingen aning. Det är mycket möjligt. Kanske dyker jag upp som mellanakt nästa år, säger Charlotte Perrelli och skrattar igen; sedan gör hon sig redo att lämna Scandinavium för nästa stora tillställning: Schlagerefterfesten.