Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/18

Fick ansiktet förstört i syraattack - nu går hon modell

För två år sedan fick hon ansiktet förstört i en syraattack. Nu går 19-åringen på catwalken i New York. Indiska Reshma Bano Qureshi är en av modellerna som visar upp designern Archana Kochhars vårkollektion på Fashion Week i New York.

Reshma Bano Qureshi förlorade ett öga och fick delar av ansiktet förstört i en syraattack i hemlandet Indien för två år sedan. Nu gör hon succé som en av de modeller som väckt starkast känslor på den stora modeveckan i New York. För Wall Street Journal berättar Reshma Bano Qureshi att hon aldrig trott att hon skulle få stå modell på en modevisning.

- Jag trodde inte ens att jag skulle få komma in och än mindre gå på den stora scenen, säger hon till tidningen.

Arbetar med överlevare

På New York Fashion Week förklarar indiska stjärndesignern Archana Kochhar att hon valt Qureshi som modell eftersom hon sedan tidigare arbetar med överlevande från syraattacker och vill visa hur starka de är. 

- Skönhet är inte något som sitter på utsidan utan kommer inifrån, säger hon enligt Wall Street Journal i ett pressmeddelade. 

"Många kan dra styrka från det"

En som delade scenen med Reshma Bano Qureshi är Bollywood-skådisen Sunny Leone, som gratulerade Qureshi.

- Du behöver bara se Reshma för att se hur stark hon är och hur hon har förändrat sitt liv. Jag tror att många kan dra styrka från det, säger hon till Wall Street Journal.

New York Fashion Week pågår mellan 7 och 14 september och är en av världens största modehändelsen.