Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Fiaskofestivalens arrangör gripen

William McFarland var med och arrangerade den kaosartade Fyre Festival på Bahamas i våras. Nu är han gripen och riskerar 20 års fängelse.

Texten fortsätter under TV-klippet.

Den 25-årige entreprenören misstänks för bedrägeri och ska ställas inför rätten vid en första förhandling i New York under lördagen, skriver AFP.

Enligt åtalet har McFarland, som även driver ett app-företag, lockat investerare till festivalen genom att blåsa upp sina finanser med förfalskade dokument. Minst två personer ska ha gått in med motsvarande 10 miljoner kronor vardera.

LÄS MER: Lyxfestivalen slutade i kaos och haveri

"William McFarland lovade en musikfestival som skulle förändra livet, men i verkligheten levererade han en katastrof. Tack vara FBI:s ansträngningar får han nu svara för sina brott", säger åklagaren Joon Kim i ett uttalande.

Fyre Festival arrangerades i slutet av april av McFarland tillsammans med rapparen Ja Rule. Den såldes in som en exklusiv lyxfestival på en paradisö, med världsartister och boende och mat i toppklass. En vip-biljett gick på motsvarande 100 000 kronor.

LÄS MER: Jättestämning mot kaosfestival

I stället möttes de välbeställda besökarna av något som liknade ett vindpinat tältläger efter en naturkatastrof, utan vare sig mat eller musik. Flera besökare vädjade till USA:s ambassad om hjälp och fiaskot gav upphov till stor munterhet på sociala medier.

Arrangörerna stämdes snart av flera besvikna festivalbesökare på över 800 miljoner kronor.