Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Programledaren Sanna Nielsen värmer upp publiken före sändning av säsongens tredje Allsång på Skansen på tisdagskvällen.

Festlig "Allsång på Skansen"

Opera, indierock och schlager. Kvällens "Allsång på Skansen" bjöd på allt från Markooliomedley och Birgit Nilsson-hyllning till indiebandet Avantgardet bakom mikrofonen.

Säsongens tredje program av "Allsång på Skansen", med programledaren Sanna Nielsen i spetsen, varvade allsångsklassiker som "Brittas restaurang" med nittiotalshitten "Du är så yeah yeah wow wow".

Men i jämförelse med förra veckans nostalgiska tema var partystämningen något högre på kvällens "Allsång på Skansen".

Festkänslan inleddes med artisten Margarets somriga Melodifestivalbidrag "In my cabana". Därefter tog Nybros stolthet – och tillika allsångsdebutanterna – indierockbandet Avantgardet över mikrofonen för att rocka med hittarna "Ut i natten" och "Fårskinnstearaway".

Feststämningen förstärktes ytterligare på Skansen då programmet passade på att fira två svenska artister inom vitt skilda genrer – nämligen Markoolio och Birgit Nilsson.

Operasångerskan Cornelia Beskow framförde en hyllning till den svenska operaikonen som skulle ha fyllt 100 år i våras. Medan Markoolio firade två decennier som artist med en fartfylld show:

- 1998 skrålade jag med till hans låtar på radio, och 2014 fångade jag brudbuketten på hans bröllop. Här kommer han: Markoolio, sade programledaren Sanna Nielsen innan den jubilerande artisten tog över scen.

Därefter charmade Markoolio allsångspubliken med ett medley bestående av sina klassiker som bland annat "Millenium 2" och "Sommar och sol".