Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Festandet är min karriär"

Fest, smink och sex - det är ingredienserna i världens bästa jobb. I alla fall om man ska tro deltagarna i MTV:s realityserie "Geordie Shore". -Vi får betalt för att göra det som alla andra i vår ålder vill göra, säger deltagaren Scott Timlin.

De gymmar, solar, festar, sminkar sig och har sex inför öppen ridå. Många skulle tveka inför att låta sig filmas dygnet runt, men frågan "Varför?" har ett enkelt svar.

-Innan det här jobbade jag på en byggarbetsplats från måndag till fredag, på helgerna satte jag sprätt på alla mina pengar genom att gå ut och festa. Nu får jag betalt för att göra det, säger Gary "Gaz" Beadle som är en av deltagarna i realityserien "Geordie Shore".

Tillsammans lever han med åtta andra personer i ett hus utan kontakt med omvärlden. Sambon Sophie Kasaei minns tiden innan tv-programmet.

-När jag gick ut brukade jag ta med mig en flaska vodka i väskan, köpa läsk och hälla i spriten. Nu är festandet min karriär, det är galet och alla i vår ålders dröm, säger hon.

Baserad på "Jersey Shore"

Serien bygger på amerikanska "Jersey Shore", där karaktär som Nicole "Snookie" Polizzi och Mike "The Situation" Sorrentino blev kända för en hel värld genom att just festa och ligga runt. "Geordie Shore" utspelar sig i Newcastle i nordöstra England och första säsongen sändes 2011. Säsong fyra hade nyligen Sverigepremiär på MTV. Deltagarna spelar in programmet under fyra veckor i sträck och har sedan ledigt i en månad.

-När jag kommer ut från "Geordie Shore" har jag inte träffat mina vänner på länge, då går jag ut och festar med dem också. Så vi festar konstant, egentligen, skrattar Scott Timlin.

Vidare i karriären

"Geordie Shore" saknar manus men deltagarna medger att programmet inte ger en helt rättvis bild av allt som försiggår i huset. Mycket försvinner när sju dagars film klipps ned till ett 45 minuter långt avsnitt.

-Om du var på semester och ett kamerateam skulle filma dig hela tiden, klippa ner det och bara visa upp när du har varit full, då hade din semester också sett knäpp ut, säger Gaz.

För deltagarna är serien en språngbräda vidare i karriären, ett effektivt sätt att bli känd.

-Du kan jobba med vad du vill för att alla vet vem du är. Det är mycket enklare att vara med i "Geordie Shore" än att försöka ta sig fram som sångerska, säger Sophie.