Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fest i Globen med Rihanna

En liten försening, sedan är festen igång. Publiken älskar Rihanna besinningslöst - superstjärnan fick arenan att koka.

Globen tuggade på naglarna. Kommer hon i tid? Rihanna har under den pågående Europaturnén haft ett avslappnat förhållande till tid. Inte sällan har hon varit sen till sina spelningar.

Systrarna Helena och Sanna Wennergren har rest från Ödeshög för att se Rihanna. De förväntar sig att sångerskan är försenad.

-Jag blir inte så ledsen för jag älskar henne ändå, säger Sanna.

Globen exploderar

Vid halv tio exploderar Globen och strålkastarna lyser upp en svartklädd Rihanna. Hon är en halvtimme försenad, men ett charmigt leende senare är allt förlåtet. Med publiken som kör river hon i gång aftonen med "Phresh out the runway" och fortsätter med "Talk that talk".

-Wow, Stockholm. Det här är otroligt, säger hon efter öppningsnumret och fortsätter: -Är ni redo att ha kul ikväll? Jag har väntat länge på att komma tillbaka, så i kväll får ni bli lika galna som jag är.

Arenan som i början av kvällen var halvfull har nu fyllts upp rejält - det är slutsålt och publiken tjuter av glädje. Rihanna fortsätter kvällen med "Pour it up", "Cockiness" och "Man down". Hon kastar sig graciöst mellan genrer och plockar fram reggaedoftande "No love allowed". Till "Rude boy" står publiken upp och dansar vilt.

-Har ni kul? Jag har kul och vi har bara börjat, ropar hon.

Med "What's my name" är festen ett faktum.

Ett av många klädbyten senare stiger temperaturen när superstjärnan plockar fram pyrotekniken lagom till "Jump". Efter det låter hon megahitsen "Umbrella och "All of the lights" avlösa varandra.

Allsång med publiken

I blodröd topp och ett saftigt, glittrande halsband får hon publiken att brista ut i allsång till "Love the way you lie". Storbildskärmarna ackompanjerar med bilder av gråtande fans. När låten övergår till "Take a bow" ställer hon sig längst fram på scenen och blir för en stund ett med Globen.

Efter "Hate that I love you" försvinner hon ned i ett hål i golvet.

När hon dyker upp i en silverblänkande, dollarsedelsmönstrad ensemble hoppar alla jämfota till "We found love". Stunden efteråt hoppar hon ner från scenen och låter sig omfamnas av publikhavet.

-Jag hatar att behöva lämna er nu, men jag kommer tillbaka. Förhoppningsvis väldigt snart för jag vill ha en till sådan här kväll, säger stjärnan och publiken faller i trans till mäktiga "Diamonds".

Strax efter elva trillar en lyckokickad publik hem i natten.