Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Fest för hela familjen på Laleh

När Laleh kommer till Göteborg för en spelning på Trädgårdsföreningen är det för en fullsatt publik i alla åldrar. Trots det molniga vädret vågade många familjer också ta fram picknickkorgen. – Det bästa med Laleh är att hennes musik når ut till så många. Den passar både unga och vuxna, säger Pär Lago.

När Laleh fortsatte sin sommarturné till Göteborg, efter en invigning på Bråvallafestivalen under torsdagen, bjöds det till folkfest för hela familjen. Runt om på gräset på Trädgårdsföreningen skymtas picknickkorgar och människor i alla åldrar. Trots att det normalt brukat vara 13-årsgräns krävde artisten att alla skulle vara välkomna.

– Det bästa med Laleh är att hennes musik når ut till så många. Den passar både unga och vuxna. Hon följer ingen annan utan gör sin egen grej, säger Pär Lago, som tillsammans med hela familjen lagt ut filtar på gräset och äter picknick i form av pastasallad och frukt. 

– Det gäller att ta med sig sånt som inte är så komplicerat när man har picknick här, fortsätter han. 

Jordgubbar och oliver

Människorna fortsätter att strömma in till Trädgårdsföreningen när klockan närmar sig halv åtta. Trots en grådaskig himmel och risk för regn är familjen Lago inte de enda som tagit med sig picknickkorgen.

LÄS MER: Laleh lovar bjuda på hits

Med jordgubbar och oliver sitter Sofia och Vidar Wiberg en bit framför scenen och ser fram emot att Laleh till slut ska kliva upp på scenen. 

–  Vi hade ju hoppats på lite mer sol, det hade passat en så varm människa perfekt, säger Sofia Wiberg. 

Har du någon favoritlåt?

– Allt är ju bra, men jag gillar nog de gamla låtarna framförallt. Av de nya så kanske Let it fall.

Även elvaåriga Vidar Wiberg ser fram emot kvällens spelning. 

–  Musiken är det bästa med Laleh, min favoritlåt är nog Goliat, säger Vidar.

Väl förberedda

Biljetterna är nästintill slutsålda, och drygt 9000 människor samlas upp på det gröna gräset framför scenen. Vid halv åtta sätter förbandet Sosou & Maher Cissoko på scenen. I bakgrunden ropar en man till någon att han har med sig paraply ifall vädret blir värre. 

LÄS MER: Laleh är hemma - i dubbel bemärkelse

Någon annan som är väl förberedd är familjen Viljakainen, som har regnponchos med sig ifall regnet skulle titta fram. 

– Det gäller att ta det säkra före det osäkra. Jag var lite osäker om det var utomhus, men vi är förbereda i alla fall, säger Johnny Viljakainen.

Jamina Viljakainen har redan sin poncho på sig. Men det är inte regnet hon är orolig för. 

– Det är framförallt för måsarna som flyger förbi här hela tiden, säger Jamina Vilkajainen och skrattar.