Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Författaren E L James ger ut sin första fristående roman. Arkivbild.

"Femtio nyanser"-författaren har skrivit nytt

Den brittiska författaren E L James släpper sin första fristående bok, meddelar Norstedts i ett pressmeddelande. Hon slog i genom 2011 med den erotiska romanen "Femtio nyanser av honom" eller "Fifty shades of Grey", som den heter på engelska.

Boken "The mister" beskrivs som "en modern askungesaga" och kommer på svenska till sommaren, meddelar förlaget. E L James avslöjar inte om den nya romanen innehåller lika mycket explicita bdsm-scener som de tidigare. Huvudpersonerna är den unge aristokraten Maxim Treyelyan och Alessia Demachi, som nyss anlänt till London med hemligheter i bagaget.

"Maxim och Alessia har tagit mig på en fascinerande resa och jag hoppas att mina läsare kommer att låta sig svepas med av deras spännande och sensuella berättelse", säger E L James i ett uttalande.

Historien om miljonären Christian Grey och studenten Anastasia Steele blev en succé när första boken gavs ut 2011 och serien har sålts i 150 miljoner exemplar. De tre originalböckerna blev senare filmer med Jamie Dornan och Dakota Johnson i huvudrollerna. De senaste alstren från E L James är två romaner där man får följa samma historia, men ur Christian Greys perspektiv i stället för Anastasias.