Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felix Sandman kom tvåa i årets Melodifestival och blir röstningsavlämnare på hemmaplan under Eurovision i maj. Arkivbild.

Felix Sandmans nya uppdrag i Eurovision

Med hitten "Every single day" kammade Felix Sandman hem andra plats i årets Melodifestival – men Sandmans schlagersaga tar inte slut där. I årets Eurovision är det Felix som lämnar rösterna för Sveriges räkning.

Solodebuten blev verklighet för Felix Sandman efter att slutat tvåa i årets Melodifestival – hack i häl på kompisen Benjamin Ingrosso. Medan Ingrosso kämpar i årets Eurovision i Lissabon blir det Sandman som agerar röstningsavlämnare på hemmaplan.

- Det är kul att representera Sverige på ett annat sätt, säger Felix Sandman som direkt tackade ja till uppdraget.

Det var bara ett litet hinder i vägen:

- Jag kan inte se Benjamin live i Portugal, vilket är synd. Men jag får se honom på tv – och det är egentligen bättre för då ser man mer. Annars skulle jag varit där.

Någon plan för hur han ska framföra poängen har Felix inte än, men han ska hålla sig inom tidsramen.

- Alla brukar prata för länge. Så jag får se om jag hittar på något kul, eller går rakt på sak. Det ska bli intressant, jag har aldrig gjort något sånt här tidigare.

TT: Trots andra plats i Melodifestivalen blev din låt den stora hitten. Känner du dig som en vinnare ändå?

- Absolut. Både jag och Benjamin fick en vinst. Såklart hade det varit kul att vinna mello, men att få en låt som folk älskar att lyssna på och spelas mycket är nästan det som är värt mest.

Som bäst färdigställer Felix Sandman höstens kommande album i studion i Los Angeles, men redan till sommaren släpps nästa singel.